andrew noble si ramona manescuCati romani s-au inregistrat pentru a ramane pe teritoriul britanic dupa Brexit
Peste 140.000 de romani s-au inregistrat pentru a obtine noul statut de sedere in Marea Britanie, sistemul respectiv fiind creat pentru a asigura, post-Brexit, drepturi cetatenilor UE stabiliti in Regat, informeaza Ambasada Marii Britanii la Bucuresti, pe pagina de Facebook, potrivit Agerpres.

 Precizarea vine in contextul intalnirii de vineri dintre ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Andrew Noble, si ministrul roman de Externe, Ramona Manescu.

"In cadrul primei lor intalniri ce a avut loc astazi, ambasadorul Marii Britanii, Andrew Noble, si ministrul roman de Externe, Ramona Manescu, i-au felicitat pe cei peste 140.000 de cetateni romani din Marea Britanie care s-au inregistrat deja pentru a obtine noul statut de sedere in UK si i-au incurajat pe restul romanilor sa se inscrie cat mai curand in acest proces usor de accesat, care le garanteaza drepturile in Regatul Unit dupa Brexit", arata un mesaj aflat pe pagina de Facebook a Ambasadei UK.

In special, sunt incurajati sa faca acest demers studentii romani in Marea Britanie, "inclusiv cei ale caror cursuri incep in acest semestru". Acestia ar trebui "sa profite de ocazia de a se inscrie in Sistemul de inregistrare a cetatenilor din Uniunea Europeana in vederea obtinerii noului statut de sedere in Regatul Unit - statut de rezident permanent si statut de stabilire provizorie", precizeaza misiunea diplomatica.
Potrivit celor mai recente estimari, comunitatea romana din Marea Britanie este de aproximativ 500.000 de persoane.

Detalii despre inscrirea in Sistemul de inregistrare a cetatenilor din Uniunea Europeana pot fi obtinute pe https://www.gov.uk, inclusiv in limba romana.

Ambasadorul Andrew Noble a mai vorbit, vineri, cu Ramona Manescu despre romanii - victime ale atacurilor din Afganistan, acesta asigurandu-l pe ministrul roman de sustinerea britanica, mai arata ambasada.

Totodata, diplomatul britanic a amintit eforturile facute in Regat pentru a se ajunge la "un acord negociat de parasire a Uniunii Europene".

"Evolutiile politice in UK pot crea uneori confuzie, dar Guvernul ramane dedicat ideii de a ajunge la un acord de retragere care sa fie aprobat de Parlamentul britanic", a afirmat Noble, potrivit paginii de Facebook a Ambasadei Marii Britanii.
Sursa:stiripesurse.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head