sicriul reginei ap mediafaxRegina Elisabeta a fost inmormantata impreuna cu steagul pus de Regele Charles peste sicriu
Regina Elisabeta a II-a a fost inmormantata, luni, dupa un serviciu funerar privat, la Capela St. George, alaturi de tatal sau, Regele George al VI-lea, de Regina Mama si de sora sa Margareta.

Serviciul funerar privat de la Capela St George, unde regina a fost inmormantata, a inceput la ora 21.30.
Sicriul ei a stat in cavoul regal al bisericii, la Castelul Windsor, inca de la slujba de inmormantare, la care au participat circa 800 de persoane.

Membrii familiei regale s-au intors la capela pentru evenimentul intim.
Regina Elisabeta a II-a a fost inmormantata in capela memoriala Regele George al VI-lea, care este o mica anexa a bisericii.

Elisabeta a II-a este al 11-lea fost monarh care a fost inmormantat in capela din Castelul Windsor. Ea a fost inmormantata alaturi de tatal sau, Regele George al VI-lea, de Regina Mama si de sora sa Margareta.

Defunctului ei soţ, Prinţul Philip, decedat anul trecut, i se va muta sicriul pentru a i se alatura. Cand ducele a murit in urma cu 17 luni, sicriul sau a fost asezat in Bolta Regala de la St George's - pregatit sa fie mutat in capela memoriala cand va muri Regina.

Regina a comandat capela in 1962, iar aceasta a fost finalizata in 1969. Ramasiţele tatalui ei au fost mutate acolo din cavoul regal in luna martie a aceluiasi an.
Sicriul reginei a fost inmormantat impreuna cu steagul de tabara al Companiei Reginei din cadrul Grenadier Guards - o versiune mai mica a stindardului regal al regimentului - pe care Regele l-a asezat pe sicriul ei la sfarsitul slujbei de inmormantare.
Decanul din Windsor, reverendul David Connor, a condus slujba de inmormantare a Reginei Elisabeta a II-a.
Sursa:Mediafax

Position: position-2
Style: none outline
ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head