boris johnson premier ukBoris Johnson isi preia miercuri mandatul de premier si va anunta noii ministri
Fostul ministru de Externe britanic Boris Johnson preia conducerea Guvernului de la Londra miercuri dupa-amiaza, cand Theresa May ii va preda prerogativele functiei, dupa ce la 7 iunie aceasta si-a prezentat demisia ca urmare a esecului incercarii de a-i convinge pe parlamentarii britanici sa sustina acordul privind Brexit-ul.

 Partidul Conservator a anuntat, marti, ca membrii sai l-au ales drept lider pe Boris Johnson in scrutinul intern in a carui etapa finala a ajuns si actualul sef al diplomatiei britanice, Jeremy Hunt.

La inceputul dupa-amiezii, Theresa May va rosti un discurs final in Downing Street 10, resedinta oficiala a premierului britanic, dupa care o va informa personal pe regina Elisabeta a II-a in legatura cu demisia sa oficiala.

Ulterior, Boris Johnson va fi primit in audienta la regina, inainte de a-si prelua oficial functia. Este de asteptat ca miercuri seara sau joi sa inceapa anuntarea numelor viitorilor ministri din noul executiv britanic.

Potrivit unor informatii din media britanice, Johnson va face joi o declaratie in Parlament in legatura cu planurile sale privind Brexit-ul.

Intr-un discurs rostit marti, Boris Johnson a afirmat ca doreste sa "livreze Brexit-ul", cu sau fara un acord, pana la 31 octombrie, data limita stabilita de Uniunea Europeana.
Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head