tony blair referendum brexit bbcTony Blair: Marea Britanie si UE ar trebui sa se pregateasca pentru alt referendum
Marea Britanie si Uniunea Europeana ar trebui sa se pregateasca pentru un al doilea referendum pe tema Brexit, deoarece probabil Parlamentul nu va aproba acordul negociat de prim-ministrul Theresa May, a declarat vineri Tony Blair, fostul prim-ministru britanic, citat de Reuters.

 Fostul prim-ministru britanic considera ca cetatenii ar trebui sa ia decizia finala, daca Parlamentul va respinge acordul pentru Brexit negociat de Theresa May si reprezentantii Marii Britanii.

La mai putin de patru luni de la iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, Theresa May a amanat votul acordului in Parlament, dupa ce a admis ca cel mai probabil va fi respins.

„Stim care sunt optiunile pentru Brexit. Parlamentul va trebui sa se decida asupra uneia dintre ele. Daca Parlamentul nu poate decide, ar trebui sa intrebe din nou cetatenii”, a declaraat Tony Blair.

Tony Blair s-a adresat liderilor statelor membre UE in Bruxelles si a transmis ca Blocul comunitar ar trebui sa faca anumite schimbari care sa convinga Marea Britanie sa anuleze Brexit.
„Acum este momentul sa ne pregatim- Parlamentul trebuie sa prezinte optiunile intr-o maniera sensibila, pentru a ajunge la un acord sau la un referendum; Europa trebuie sa dea asigurari ca daca Marea Britanie e pregatita sa reconsidere decizia, va face acelasi lucru”, a declarat Tony Blair, care a ocupat functia de prim-ministru in perioada 1997-2007.
Daca Uniunea Europeana se ofera sa faca unele reforme, va demonstra ca „liderii politici ai Europei si ai Marii Britanii au ascultat ingrijorarile persoanelor care au votat pentru Brexit si ca sunt dispusi sa faca schimbari care sa nu dauneze nimanui”.

Tony Blair a facut apel in mai multe randuri pentru anularea procesului de Brexit. Fostul prim-ministru considera ca Marea Britanie si Uniunea Europeana se pregatesc pentru un Brexit fara acord, care va dauna economiei.
Sursa:Mediafax, Foto:BBC

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head