T.May si K.IohannisIohannis se va intalni, miercuri la Londra, cu premierul Theresa May
Presedintele Klaus Iohannis va efectua, miercuri, o vizita oficiala in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord. Cu acest prilej, seful statului va avea o intrevedere cu premierul britanic, Theresa May, unde va fi abordat stadiul negocierilor privind Brexit si presedintia Consiliului UE.

 Potrivit agendei oficiale a sefului statului, sosirea la cabinetul premierului britanic pentru fotografia oficiala va avea loc la 17:25, ora Romaniei, in Londra, urmand ca la 17:30 sa aiba loc intrevederea pentru discutiile propriu-zise intre cei doi oficiali.

De la 21:45, tot ora Romaniei, Klaus Iohannis va participa la evenimentul dedicat implinirii varstei de 70 de ani de catre Alteta Sa Regala Charles, Print de Wales, la Palatul Buckingham din Londra.

In legatura cu subiectele care vor fi discutate de catre presedintele Klaus Iohannis la intalnirea cu premierul Theresa May, Administratia Prezidentiala preciza, intr-un comunicat de presa, ca "temele abordate vor viza relatia bilaterala, stadiul negocierilor privind Brexit, prioritatile Presedintiei romane a Consiliului Uniunii Europene, cooperarea in sfera securitatii si apararii, precum si agenda regionala".

Marti, presedintele Iohannis a mentionat ca va merge la Londra in vizita de stat cu sotia, asa incat Carmen Iohannis nu va putea sa se prezinte joi, la Parchetul General, unde e citata ca martor intr-un dosar referitor la casele din Sibiu.
Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head