melescanu parlamentari britaniciO delegatie a Grupului de prietenie cu Romania din parlamentul britanic in vizita de lucru la Bucuresti
O delegatie a grupului de prietenie cu Romania din parlamentul britanic s-a aflat la Bucuresti in perioada 28 mai – 1 iunie, intr-o vizita de lucru.

Din delegatia condusa de deputatul pentru Harrow, Bob Blackman au facut parte si parlamentarii britanici John Grogan, Drew Hendry (care este si consul onorific al Romaniei la Inverness) si Carol Monaghan.

Pe parcursul vizitei au avut loc intalniri cu viceprim—ministrul Ana Brichall, ministrul afacerilor externe, Teodor Melescanu si presedintele Senatului, Calin-Popescu Tariceanu.
tariceanu parlamentari britaniciDe asemenea, delegatia Grupului de Prietenie pentru Romania din Parlamentul britanic s-a intalnit cu subsecretarul de stat Victor Ionescu si cu experti ai Grupului pe Afaceri Europene din cadrul Ministerului pentru Romanii de Pretutindeni.

Parlamentarii britanici au mai avut intrevederi cu membri ai Comisiilor pentru politica externa si a celei pentru afaceri europene din Camera Deputatilor si cu presedintele Comisiei pentru politica externa a Senatului, domnul senator Cristian Dumitrescu.

Parteneriatul strategic dintre cele doua tari dar si atentia pe care statul roman atat prin guvern cat si prin parlament o acorda comunitatii romanesti din Marea Britanie au fost teme comune care s-au regasit pe agenda intalnirilor.

parlamentari britanici la senatDelegatia parlamentara britanica a avut o intalnire de lucru si cu biroul din Romania al Organizatiei Internationale pentru Migratie pe tema sclaviei moderne si a participat de asemenea la o masa rotunda de afaceri la care au participat reprezentanti ai Camerei de Comert Britanico-Romane, Bursei de Valori Bucuresti, Camerei de Comert si Industrie a Romaniei si BERD.

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head