daraban si mihalachePresedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, vizita de lucru la Londra
Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), dl. Mihai Daraban, se afla intr-o vizita de lucru la Londra, in perioada 12-15 februarie a.c.

Cu acest prilej, dl. Mihai Daraban a avut o intrevedere cu E.S. Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, dl. Sorin Dan Mihalache.

Principala tema de discutie a fost reprezentata de efectele Brexitului asupra relatiilor bilaterale dintre Romania si Regatul Unit. Dl. Mihai Daraban a subliniat importanta mentinerii si consolidarii schimburilor comerciale dintre cele doua tari, cu accent pe stimularea exporturilor romanesti, si a precizat ca intreaga retea de Camere de Comert si Industrie din Romania va informa in permanenta mediul de afaceri in privinta Brexitului si va oferi sprijin antreprenorilor in gasirea unor solutii care sa diminueze efectele pe care iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana le va avea in activitatea lor.

Dl. Mihai Daraban a apreciat ca Brexitul va genera atat provocari, cat si oportunitati in contextul relatiilor comerciale bilaterale cu Regatul Unit, si ca Romania trebuie sa faca toate eforturile necesare pentru consolidarea relatiei cu partenerul extern cu care inregistreaza cel mai ridicat excedent de balanta comerciala. In acest context, presedintele CCIR a evidentiat ca piata britanica este a cincea cea mai mare destinatie pentru exporturile romanesti, care s-au ridicat in perioada ianuarie-octombrie 2017 la o valoare de peste 2.15 miliarde de EURO, fata de importurile din aceasta tara, care au atins 1.4 miliarde de EURO.

Presedintele CCIR a adus in discutie si importanta incurajarii investitiilor britanice in Romania, care in acest moment se ridica la 1.7 miliarde EURO. Astfel, Regatul Unit ocupa doar locul 12 in clasamentul investitorilor straini din tara noastra.
De asemenea, presedintele CCIR a precizat ca Regatul Unit, a sasea economie nationala la nivel mondial, se numara printre partenerii stabili ai Romaniei, si a subliniat importanta construirii si mentinerii unor astfel de parteneriate pentru o dezvoltare sustenabila a tarii noastre.
Sursa:evz.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head