fShare
10

boris si melescanuMelescanu a discutat cu Boris Johnson despre situatia romanilor din UK dupa Brexit
Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, s-a intalnit, luni seara, cu omologul sau britanic, Boris Johnson, cu care a discutat despre posibilitatea dezvoltarii relatiilor bilaterale dupa Brexit si despre situatia comunitatii romanesti din Marea Britanie.

 

”Consultarile cu partea britanica au oferit prilejul unui amplu schimb de opinii privind stadiul si perspectivele cooperarii politico-diplomatice bilaterale, consolidarea Parteneriatului Strategic (lansat in anul 2003) si situatia comunitatii romanesti din Marea Britanie in context Brexit”, informeaza Ministerul de Externe.

Intrevederea survine in contextul demararii unei noi runde de negocieri intre guvernul britanic si Comisia Europeana.
”In acest context, s-a discutat despre perspectiva continuarii implicarii Marii Britanii in domeniul securitatii si apararii, la nivel european, post-Brexit. Demnitarul roman a salutat dinamica colaborarii militare, aflata anul acesta la un nivel deosebit de intens si a subliniat importanta cooperarii aprofundate dintre Romania si Marea Britanie.

Cele doua parti au reafirmat angajamentul de consolidare a Parteneriatului Strategic inclusiv prin identificarea unor noi oportunitati de actiune sectoriala”, precizeaza sursa citata.

Melescanu a abordat si perspectivele post-Brexit ale comunitatii romanesti din Regatul Unit.
”A fost evidentiat gradul ridicat de integrare al comunitatii romanesti in societatea britanica, precum si valoarea adaugata pe care aceasta comunitate o aduce tarii gazda”, se mai spune in comunicatul MAE.
Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, a anuntat luni seara pe Twiter ca se afla la Bucuresti pentru a discuta cu omologul sau roman, Teodor Melescanu, despre relatiile dintre Marea Britanie si Romania dupa iesirea Regatului Unit din Uniunea Europeana.

"Ma aflu in aceasta seara la Bucuresti, pentru a-l asigura pe ministrul roman de Externe Teodor Melescanu ca legaturile Marea Britanie-Romania vor fi chiar mai puternice dupa ce parasim Uniunea Europeana", a scris oficialul britanic pe contul sau de Twitter.
Boris Johnson a postat si o fotografie in care apare alaturi de Teodor Melescanu la resedinta ambasadorului britanic la Bucuresti, potrivit site-ului postului CNBC.
Sursa:Mediafax

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head