lira sterlinaRetragerea vechii monede de o lira sterlina a creat haos in UK
Pe langa celelalte probleme pe care le are Regatul Unit cu Brexitul, cu Uniunea Europeana, iata ca se mai confrunta cu o problema care a bagat panica in populatie.

 

S-a creat o situatie indeajuns de haotica in Regatul Unit al Marii Britanii din pricina retragerii vechilor monede de o lira sterlina care, potrivit celor indicate de catre Royal Mint (Monetaria britanica), trebuie sa se petreaca pana duminica. Mii de magazine intentioneaza sa ignore scadenta fiindca nu exista suficiente exemplare din noua moneda.

Federatia Small Business (a micilor afaceri), care reuneste 170.000 de firme in toata tara, a sfatuit propriii membri sa continue sa accepte vechiul pound si in sensul de a permite cetatenilor britanici sa scape de vechile lire.

Se calculeaza ca sunt inca in circulatie 500 milioane de exemplare din vechile lire sterline si se banuieste a fi destul de improbabil ca va putea fi respectat termenul indicat de Royal Mint pentru retragere. Hotararea insa nu lasa loc de intors: la miezul noptii de duminica monedele isi vor pierde valoarea legala, informeaza presa britanica.
Sursa:evz.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head