d.trumpVizita lui Trump in UK nu va include nicio intrevedere cu regina Elizabeth a II-a
Presedintele SUA, Donald Trump, intentioneaza sa efectueze o vizita de lucru in Marea Britanie la inceputul anului 2018, dar nu este vorba de o vizita de stat, astfel ca nu va include nicio intrevedere cu regina Elizabeth a II-a, afirma surse oficiale citate de publicatia Evening Standard.

 

Diplomati americani si britanici discuta detaliile vizitei presedintelui Donald Trump la Londra. In contextul criticilor unor politicieni britanici la adresa lui Donald Trump si pentru evitarea unor proteste masive, vizita oficiala a liderului american nu va fi de stat, ci de lucru, astfel ca nu va include nicio intalnire cu regina Elizabeth a II-a.
Premierul Theresa May si-a atras critici pentru ca l-a invitat pe Donald Trump intr-o vizita de stat, un privilegiu acordat, conform uzantelor britanice, presedintilor americani aflati in al doilea mandat. Initiativa Theresei May de a-l invita pe Donald Trump a generat temeri privind izbucnirea unor proteste masive cu ocazia vizitei presedintelui american.

In ianuarie, circa 1,3 milioane de britanici au semnat o petitie prin care se opun venirii presedintelui SUA, Donald Trump, in Marea Britanie la invitatia premierului Theresa May, iar relatiile bilaterale s-ar putea deteriora dat fiind ca liderul american ar refuza, potrivit presei, o intalnire cu printul Charles. Petitia a fost lansata in contextul invitatiei oficiale adresate de premierul Theresa May, iar colectarea semnaturilor s-a accelerat pe fondul deciziei noului presedinte american de a interzice temporar imigratia din state situate in Orientul Mijlociu si Africa.

Potrivit publicatiei The Sunday Times, intre Londra si Washington ar fi aparut tensiuni, deoarece Donald Trump, care contesta teoria incalzirii globale, ar refuza o intrevedere cu printul Charles, mostenitorul coroanei britanice, pentru a nu asculta ideile acestuia despre schimbarile climatice. Reprezentantii printului Charles au transmis la sfarsitul lunii ianuarie ca, indiferent de pozitiile politice, acesta manifesta disponibilitatea de a se intalni cu Donald Trump pentru a discuta despre toleranta de tip religios si eventual despre mediul inconjurator.
Sursa:Mediafax

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head