mrp siglaMRP deruleaza o consultare pe tema Brexit cu romanii din Marea Britanie
“In spiritul cunoasterii realitatilor din comunitatile de romani care traiesc in afara granitelor tarii, Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni (MRP) a initiat un proces de consultare cu reprezentantii organizatiilor si asociatiilor romanesti din Marea Britanie, privind drepturile cetatenilor in context Brexit”, se arata intr-un comunicat al Ministerului pentru Romanii de Pretutindeni.


.

MRP va analiza si integra sugestiile si propunerile primite din partea romanilor din Marea Britanie si le va transmite catre ministerele de resort, in scopul includerii acestora in mandatul de negociere a reprezentantilor romani la Bruxelles.

„Participarea responsabila si oportuna a cetatenilor nostri va permite autoritatilor de la Bucuresti sa formuleze un mandat realist si solid de negociere cu organismele europene, astfel incat drepturile si libertatile romanilor care au ales sa traiasca in Marea Britanie sa fie garantate”, se mai arata in comunicat.

Reprezentantii MRP adreseaza invitatia tuturor asociatiilor, parohiilor si cetatenilor romani din Marea Britanie care doresc sa participe la aceasta consultare, sa scrie la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea..

Scopul acestei initiative vizeaza preocuparea constanta si responsabila a MRP, in sensul cunoasterii in timp real si nemijlocit a problemelor comunitatii de romani, referitoare la statutul post-Brexit, drepturile acestora si a membrilor de familie, precum si eventualele dificultati cu care s-ar putea confrunta in acest context.

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head