city londraFranta vrea sa distruga City of London, potrivit unei oficialitati britanice
Franta vrea un "Brexit dur" si "sa distruga" City-ul din Londra - principalul centru financiar britanic si european -, potrivit unui raport al reprezentantului special pentru City la Uniunea Europeana, Jeremy Browne, obtinut de publicatia The Mail On Sunday, transmite duminica EFE.

 

In document, care a fost trimis Ministerului Economiei, "ambasadorul" City spune ca Franta nu-si ascunde planurile de a profita, prin intermediul unui efort colectiv "activ", de pe urma iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana, pentru "a perturba si distruge" City-ul ca centru al finantelor europene.
Browne dezvaluie ca intalnirile pe care le-a avut in aceasta luna cu ministri francezi si, in special, cu reprezentanti ai Bancii Frantei, au fost "cele mai rele" dintre toate reuniunile pe care le-a avut cu reprezentanti ai tarilor membre ale UE pe care a incercat sa-i convinga ca ar fi ideal sa mentina City-ul ca centru financiar al continentului.

"Sunt clari si fara echivoc cu privire la obiectivul lor: sa debiliteze Marea Britanie si sa degradeze 'City'-ul din Londra", avertizeaza oficialitatea britanica. Browne explica si ca francezii au prins curaj dupa alegerea presedintelui Emmanuel Macron, dupa cum o demonstreaza recentele vizite la Londra ale unor oficialitati franceze pentru a oferi stimulente companiilor care isi transfera activitatile la Paris.
Browne mai atrage atentia ca mesajul care se contureaza dinspre capitala Frantei nu provine de la un singur element "izolat", ci de la statul francez in ansamblul sau, care "nici ca ar putea fi mai clar cu privire la intentiile sale: Vad in Marea Britanie si in City niste adversari, nu niste parteneri".

Oficialitatea britanica mai explica si ca "exista multa ingrijorare in alte parti din UE din cauza atitudinii agresive a francezilor" si deplange faptul ca "alte tari care doresc o relatie de prietenie cu Marea Britanie si cu City of London sunt marginalizate". Mai mult, Browne sustine ca Franta vrea sa actioneze "in detrimentul City chiar si daca Parisul nu va avea nimic de castigat de pe urma acestui lucru".
De la victoria Brexit-ului la referendumul din 23 iunie 2016, City of London s-a mobilizat pentru a incerca sa mentina statutul capitalei britanice ca centru financiar al Europei.
Sursa:Agerpres

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head