Trump T.May agerpres epaDonald Trump lauda alianta cu Londra si "minunatul" Brexit
Noul presedinte american, Donald Trump, a afisat vineri entuziasmul sau pentru Brexit, "un lucru minunat", primind-o pe sefa guvernului de la Londra, Theresa May, alaturi de care a laudat "relatia speciala" dintre Washington si Londra, noteaza AFP.

In cursul unei scurte conferinte de presa, cei doi lideri s-au angajat sa intareasca relatia bilaterala dupa schimbarile majore intervenite in ambele tari, ramanand insa evazivi cu privire la calendarul si schita unui viitor acord comercial.

"Cred ca ne vom intelege foarte bine", a spus Trump, care si-a facut debutul pe scena diplomatica internationala primind pentru prima oara un lider strain.

Presedintele republican, care a intampinat-o personal pe doamna May, la sosirea sa la Casa Alba, a acceptat o invitatie din partea reginei Elisabeta a II-a de a efectua o vizita in Regatul Unit, in cursul anului.

In momentul in care relatiile transatlantice traverseaza o perioada de tensiune, prim-ministra britanica a subliniat ca noul presedinte american sustine "100%" NATO. Trump, care a calificat acum cateva saptamani "invechita" alianta atlantica, s-a abtinut totusi de la orice comentariu pe acest subiect, arata AFP.
Sursa:Agerpres

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head