fShare
2

olanda blocare brexit guardianVicepremier olandez: Nu vom permite ca Marea Britanie sa devina un paradis fiscal dupa iesirea din UE
Olanda va bloca acordul dintre Uniunea Europeana si Marea Britanie daca acesta ii va permite regatului sa se transforme intr-un paradis fiscal dupa iesirea din blocul comunitar.

Intelegerile de ordin comercial dintre cele doua parti, in contextul Brexit, trebuie sa contina reguli stricte pentru Marea Britanie in ceea ce priveste taxele, sustine vicepremierul olandez, Lodewijk Asscher, intr-o scrisoare trimisa tuturor liderilor socialisti de pe Batranul Continent.

In documentul obtinut de The Guardian, Asscher arata ca e in interesul celor 27 de state membre ca iesirea din UE a Marii Britanii sa nu conduca la crearea unui stat neoliberal cu un nivel redus de taxare.

"Acest lucru ar afecta toti europenii, caci sprijinul pentru sistemul de asigurari sociale se va deteriora, astfel ca oamenii de rand vor suporta toate costurile. Tocmai de aceea propun sa intocmim un nou acord cu Marea Britanie, dar doar daca vom cadea de acord ca aceasta tara nu trebuie sa devina un paradis fiscal", a mentionat liderul olandez.

Pe de alta parte, premierul britanic va sustine un discurs, marti, despre Brexit, in care va explica cum va decurge procesul.

Toate semnalele arata ca Marea Britanie se va retrage de pe piata unica europeana, din uniunea vamala si din Curtea Europeana de Justitie, cu scopul de a controla pe cont propriu imigratia din statele UE.
Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head