cautare pachet suspect manchester dailymailCum a ajuns pe stadionul lui Manchester pachetul suspect care a pus pe jar un oras intreg
Partida dintre Manchester United si Bournemouth, care trebuia sa aiba loc duminica, in ultima etapa de Premier League, a fost anulata din cauza unui pachet suspect gasit pe stadionul Old Trafford. Autoritatile din Manchester au decretat cod rosu de alerta cu putin timp inainte de startul partidei dupa ce au detectat un colet suspect .

Pachetul suspect, detonat duminica in mod controlat pe Stadionul Old Traford din Manchester, era un obiect folosit la un antrenament la care participau caini ce cautau dispozitive explozive si uitat acolo, a informat politia.

"In urma exploziei controlate, am aflat ca obiectul a fost uitat de o companie privata, in urma unui antrenament la care participau caini ce cautau dispozitive explozive", a anuntat politia, citata de Reuters.

Echipele pirotehnice au efectuat duminica dupa-amiaza o explozie controlata pe Stadionul Old Trafford, dupa descoperirea unui obiect suspect in aripa de nord-vest a arenei, inaintea meciului Manchester United - Bournemouth, din ultimaetapa a sezonului din Premier League.

Obiectul suspect a fost gasit in aripa de nord-vest a stadionului, in zona toaletelor. Ulterior, politia din Manchester a confirmat ca era vorba de un telefon mobil lipit de tevile de gaze. Obiectul descoperit a fost distrus intr-o explozie controlata.

"Era un dispozitiv incredibil de asemanator cu unul real, dar s-a confirmat ca nu a fost vorba de nicio bomba functionala", a comunicat duminica Politia metropolitana din Manchester, citata de BBC News online.

Pana la anuntul politiei, retelele de socializare au fost impanzite de mesaje in care mii de oameni isi manifestau ingrijorarea, de teama unui posibil atac terorist.

Stadionul Old Trafford a fost evacuat cu 10 minute inainte de inceperea partidei Manchester United-Bournemouth, din ultima etapa a sezonului din Premier League. Meciul a fost initial amanat cu 45 de minute, dupa care fortele de ordine au decis ca riscul disputarii partidei era prea mare. Circa 20.000 de persoane erau deja pe stadion in momentul in care s-a decis evacuarea.

Meciul Manchester United-Bournemouth a fost amanat pentru marti.
Sursa:Ziare.com, Foto:Daily Mail

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head