Shane OBrien ukUnul dintre cei mai cautati criminali din Marea Britanie a fost arestat la Cluj
Unul dintre cei mai cautati criminali din Marea Britanie a fost arestat la Cluj, dupa ani de zile in care barbatul s-a aflat pe fuga, scapand de fiecare data de politisti. Shane O'Brien, in varsta de 31 de ani, este acuzat ca in 2015 l-a injunghiat mortal pe un britanic, Josh Hanson, fara a fi provocat, fiind banuit si de alte crime, scrie BBC News.

 Shane O'Brien a fugit de la locul crimei, care a avut loc in fata unui bar din Londra, iar Interpolul a emis o alerta rosie pe numele barbatului. Potrivit politiei metropolitane, urmeaza ca acum autoritatile britanice sa inceapa procedurile de extradare pentru a-l aduce pe O'Brien inapoi in Marea Britanie.

Familia barbatului ucis de O'Brien anuntase ca ofera o recompensa de 50.000 de lire sterline oricui poate furniza informatii care sa duca la prinderea criminalului.
Shane O'Brien se afla pe lista celor mai vanati criminali a Europolului, dar si a National Crime Agency. El a fugit din Marea Britanie la scurt timp dupa crima comisa, cu un avion privat. In 2017, el a fost arestat in Praga, insa pentru ca avea asupra lui documente italiene false, politistii l-au eliberat inainte sa ii afle adevarata identitate.

In acest weekend, Shane O'Brien a fost prins in timp ce se plimba pe o strada din Cluj. Autoritatile romane au descoperit ca britanicul avea asupra lui acte de identitate false.
„Pentru depistarea barbatului, politiştii au beneficiat de date şi informatii suplimentare obtinute prin cadrul biroului SIRENE din cadrul centrului de cooperare politieneasca internationala al Politiei Romane. Barbatul a fost capturat in mai putin de 24 de ore de la obtinerea indiciilor cu privire la posibila lui prezenta pe raza municipiului Cluj-Napoca”, a declarat Carmen Pompas, purtator decuvant IPJ Cluj.
Sursa:digi24.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head