dispozitive explozive londra dailymailTrei dispozitive explozive au fost gasite pe aeroporturile din Londra
Trei dispozitive explozive de mica putere au fost gasite, marti dupa-amiaza, la aeroporturi si la o gara din Londra, anunta Politia antiterorista britanica.

 Pachetele postale aveau timbre irlandeze, iar politia irlandeza colaboreaza cu ofiterii britanici anti-terorism in investigatie, conform Sky News, scrie Reuters.

Cele trei dispozitive explozive au fost identificate in aeroporturile Heathrow si London City, precum si in Gara Waterloo.
"Dispozitivele mici improvizate" au fost gasite in plicuri postale de tip A4, a informat Politia Metropolitana.

Comandamentul Antiterorism al Politiei Metropolitane trateaza incidentele ca fiind legate si ia in considerare toate posibilitatile privind motivele.
Nicio persoana nu a fost ranita.

Compass Centre, cladirea de birouri a staff-ului de la Heathrow, a fost evacuat dupa ce politia a fost informata de un pachet la ora locala 09:55 (11:55 ora Romaniei).

Dispozitivul a luat foc cand membrii staff-ului au deschis plicul.

O purtatoare de cuvant a Heathrow a declarat ca aeroportul va ajuta politia in investigatia "acestui act criminal". Compass Centre ramane inchis.

Alte doua pachete au fost gasite in Londra in urmatoarele trei ore. O zona de la statia Waterloo a fost inchisa dupa ce un al doilea pachet a fost gasit la ora locala 11:40.

In jurul orei locale 12:10, membrii staff-ului de la City Aviation House de la aeroportul London City in Newham au fost evacuati dupa gasirea unui al treilea pachet. Ulterior, membrii staff-ului s-au putut intoarce la birouri.

Celelalte doua pachete nu au fost desfacute si intre timp au fost "securizate". Nu au fost afectate zboruri sau trenuri. Chris Grayling, Secretarul Transporturilor, a facut apel la cetatenii britanici sa informeze autoritatile cu privire la "orice considera suspect".
Sursa:Ziare.com, Foto:Daily Mail

Position: position-2
Style: none outline
ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head