atac parlament londra bbcO masina a intrat in barierele de la Parlamentul britanic
Mai multi pietoni au fost raniti, marti dimineata, la Londra, dupa ce o masina a intrat in barierele de protectie din fata Parlamentului britanic, informeaza Scotland Yard.

 Mai multe masini de politie, ambulante si pompieri au ajuns la fata locului. Soferul masinii a fost arestat, iar zona a fost evacuata. Incidentul s-a petrecut la ora locala 07:37 (09:37 - ora Romaniei), transmite BBC.

Imagini publicate in mediul online de internauti arata un barbat incatusat de politisti, in timp ce zona Parliament Square este complet evacuata.

"Avem un grup de politisti inarmati in zona Parlamentului. Paramedicii trateaza un grup mic de oameni care se afla langa Palatul Westminster. Un martor care a preferat sa isi pastreze anonimatul a povestit ca a vazut un sofer intrand intr-un grup de biciclisti, iar apoi in barierele de la Parlament. In plus, a apreciat ca actiunile soferului au fost deliberate", relateaza reporterul BBC.(Sursa:Ziare.com)

Autorul atacului cu vehicul din Londra este un britanic originar din strainatate

Individul care a comis atacul cu vehicul, marti, in fata Parlamentului din Marea Britanie este cetatean britanic originar din strainatate, anunta Ben Wallace, secretar de stat responsabil de Securitate.

"Este cetatean britanic originar din alta tara", a declarat Ben Wallace, citat de BBC.
"Atacul este considerat incident terorist, desi ipoteza nu este confirmata inca in totalitate", a spus Wallace.
Trei persoane au fost ranite in urma atacului cu vehicul comis marti dimineata in zona Westminster din Londra.
Individul in varsta de 29 de ani a fost arestat sub acuzatia de terorism si nu coopereaza cu anchetatorii.
Marti dupa-amiaza, autoritatile britanice au prezentat o inregistrare video care suprinde momentul atacului. Dupa ce a lovit mai multi pietoni, vehiculul s-a oprit intr-o bariera montata la intrarea in curtea Parlamentului. Imaginile au fost filmate de o camera montata pe acoperisul Parlamentului de la Londra.(Sursa:Mediafax)

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head