Ghenosu arestat ukInterlopul roman Ghenosu a fost prins si arestat la Londra
Florin Nicolae Ghinea, cunoscut in lumea interlopa sub porecla Ghenosu, care a disparut in luna mai chiar inaintea unor descinderi ale DIICOT la locuinta sa, fiind dat in urmarire, a fost prins si arestat la Londra, anunta Politia Romana.

 "In data de 13.08.2018, in jurul orelor 16:30 a fost arestat de catre politia britanica, in Hertfordshire, la periferia Londrei, urmaritul general Ghinea Florin Nicolae, zis 'Ghenosu', aflat pe lista celor mai urmarite persoane din Romania", a transmis, marti seara, Inspectoratul General al Politiei Romane.

Conform IGPR, Florin Ghinea a fost arestat preventiv de catre politia britanica, urmand ca dupa primirea mandatului european de arestare emis de autoritatile romane si tradus sa fie prezentat instantei Westminster Magistrate Court pentru a dispune asupra executarii mandatului european de arestare si predarii catre Romania.

In luna mai, Florin Ghinea a fost dat in urmarire si se afla pe lista Europol cu cei mai cautati fugari, dupa ce o instanta de judecata a emis pe numele sau mandat de arestare preventiva in lipsa.

Florin Ghinea a disparut de acasa cu foarte putin timp inainte ca procurorii DIICOT si trupele speciale sa descinda la locuinta sa din judetul Dambovita, in cadrul unei ample actiuni impotriva criminalitatii organizate.

"Intre anii 2015 si 2017, inculpatul Ghinea Florin – Nicolae, zis ‘Ghenosu”, impreuna cu alti inculpati au constituit un grup infractional organizat in scopul comiterii unor infractiuni de proxenetism, lipsire de libertate, santaj, omor calificat si spalare de bani. Sub coordonarea lui GHINEA Florin –Nicolae, membrii gruparii infractionale au determinat mai multe persone de sex feminin sa practice prostitutia in Irlanda, le-au inlesnit acestora activitatea de prostitutie in Irlanda, obtinând sume de bani de pe urma practicarii prostitutiei; au lipsit de libertate si santajat persoane considerate rivale membrilor gruparii; au incendiat locuinta unuia dintre rivalii liderului gruparii infractionale si au incercat sa determine alte personae sa ucida un rival al liderului gruparii infractionale", arata Europol.
Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head