traficanti romani condamnati londraPatru romani care conduceau o retea de bordeluri in Londra, condamnati la 20 de ani de inchisoare
Trei barbati si o femeie cu cetatenie romana care conduceau o retea de bordeluri din Londra au fost condamnati vineri la sentinte privative de libertate care cumuleaza 20 de ani, relateaza getwestlondon.co.uk, conform Agerpres.

 Trei barbati si o femeie au fost condamnati si incarcerati vineri pentru ca plasau femei pe care le traficau din Romania in Marea Britanie intr-una dintr-o serie de proprietati pe care le controlau si unde acestea se prostituau.

Georgian Marinescu, 25 de ani, Georgiana Marcovici, 31 de ani, Stefanita Miron, 24 de ani, si Mihai Marin, 23 de ani, au fost gasiti vinovati de implicare in reteaua care a exploatat sexual femei timp de patru ani, intre ianuarie 2013 si septembrie 2017.

Membrii bandei, care au fost gasiti vinovati miercuri de tribunalul competent din Wood Green, controlau proprietati in Ealing, Park Royal, Stanmore, Golders Green, Colindale, Barnet, Hendon si Watford.

Douasprezece femei au depus marturie in timpul procesului si au declarat ca plateau mare parte din banii castigati celor patru romani pentru privilegiul de a lucra in bordelurile lor.

Banii facuti din prostitutie ar fi fost trimisi liderului retelei din Romania, care in prezent este judecat separat de autoritatile romane, noteaza getwestlondon.co.uk.
Inregistrarile financiare arata ca au fost efectuate transferuri de peste 500.000 de lire sterline in legatura cu aceasta retea infractionala, potrivit acuzarii.

Dupa un proces care a durat opt saptamanii, acuzatii au fost gasiti cu totii vinovati de conspiratie pentru a controla o retea de prostitutie pentru a obtine profit si de conspiratie pentru a transfera proprietati ilegale.

Marinescu, din Colindale, inchiria proprietati si ridica femeile de la aeroport dupa ce in prealabil le platea biletele de avion. Tot el efectua plati pentru site-urile pentru adulti. El a fost condamnat la noua ani de inchisoare.

Marcovici, care avea domiciliul in Watford, platea chirie pentru proprietati, incarca profilele pentru site-urile care vindeau servicii sexuale, facea programari pentru femei si le ducea cu masina intre bordeluri.
De asemenea, ea a transferat mari cantitati de bani in Romania. Ea a primit o sentinta de trei ani de inchisoare.

Miron, cu domiciliul in Barnet, era responsabil pentru crearea si actualizarea profilelor de pe site-urile pentru adulti pe care grupul le folosea pentru a vinde servicii sexuale.
Si el a transferat bani in Romania si a fost condamnat la trei ani de inchisoare.

Marin, cu domiciliul in Watford, si-a incurajat prietena sa se prostitueze, le-a facut fotografii femeilor pentru profilele lor de pe site-uri si era si cel pe numele caruia era inregistrata masina grupului. El a primit o sentinta de cinci ani de inchisoare.
Procuroarea Lynette Woodrow a declarat vineri, cu prilejul pronuntarii sentintei, ca fiecare dintre condamnati “au jucat un rol important in aceasta afacere criminala profitabila si la scara mare”.

“Sarcinile necesare pentru a conduce o astfel de franciza includeau recrutarea de lucratoare sexuale, aranjarea zborurilor lor in Marea Britanie, administrarea de proprietati, crearea de profile pentru site-urile pentru adulti si transferarea de mari sume de bani catre liderul retelei din Romania. In fiecare saptamana, grupul muta femeile de pe o proprietate pe alta pentru a-si maximiza profiturile”, a mai spus ea.
“Aceasta instrumentare cu succes a cazului, care a implicat o cooperare internationala semnificativa realizata de catre o echipa de investigatii mixta romano-britanica, arata ca oricine incearca sa faca bani ilegal in acest mod va fi judecat pentru faradelegile comise”, a mai spus Lynette Woodrow.

Investigatia politiei metropolitane, care a fost asistata de serviciul roman pentru combaterea crimei organizate si a terorismului, a dus la organizarea unor raiduri la patru dintre proprietatile grupului pe 19 septembrie anul trecut.
“Acesti acuzati au facut o suma mare de bani ajutand la conducerea unei serii de bordeluri in intreaga Londra. As vrea sa elogiez curajul femeilor care au depus marturie in fata instantei. Marturiile lor au jucat un rol major in obtinerea verdictului de vinovatie in acest caz. Condamnarile semnificative decise reflecta nivelul criminalitatii din acest caz”, a declarat la randul sau detectivul Dan Davies, din cadrul departamentului politiei metropolitane pentru crima organizata.
Sursa:stirileprotv.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head