elev roman batut in manchesterAmbasada Romaniei la Londra isi exprima indignarea fata de incidentul de la Manchester
Un elev roman, de 15 ani, care locuieste in Manchester, a fost batut in parc de un grup de adolescenti, colegi de scoala. Tatal elevului sustine ca este vorba despre un atac rasist.

In urma incidentului, inregistrat pe data de 3 mai, in parcul Buile din Salford, baiatul si sora lui nu mai vor sa mearga la scoala, relateaza Manchester Evening News.

Baiatul de 15 ani a fost atacat brutal de un grup de aproximativ sapte tineri, care i-au rupt nasul si l-au abandonat intr-o balta de sange, atunci cand un trecator a strigat la ei. Tot acesta a sunat la politie si i-a acordat primul ajutor elevului roman.
Politia investigheaza incidentul, insa nu suspecteaza pana acum ca ar fi legat de ura rasiala.
Catalin Pasare, tatal baiatului, a declarat: ”Fiul meu a terminat scoala si a plecat acasa. A trebuit sa treaca prin parc, dar acolo erau sapte baieti. Fara a spune nimic, baietii au inceput sa dea in el si l-au batut grav”.

”A avut noroc cu o doamna care a vazut ce s-a intamplat si a incercat sa cheme politia. Trebuie sa subliniez ca baiatul meu nu a facut nimic si, sincer, sunt uimit ca acest lucru este permis sa se intample. Chiar daca Marea Britanie este considerata o tara buna si civilizata, din pacate, unii oameni, chiar si copiii, se comporta mai rau decat animalele,” a mai povestit Catalin Pasare.
”Nu pot si nu voi lasa aceasta situatie asa cum este, pentru ca daca nimeni nu spune sau nu face nimic, acest lucru nu se va schimba. Voi face tot posibilul pentru a-mi apara fiul si pe ceilalti copii agresati si batuti din cauza ca ca sunt straini”, a mai spus acesta.

Baiatul va avea nevoie de o interventie chirurgicala la nas, iar tatal sau a adaugat ca nu a fost prima data cand a fost hartuit.
”Este traumatizat si nu mai vrea sa mearga la scoala si trebuie sa consult un psiholog”, a spus tatal.
Un purtator de cuvant al Politiei din Manchester a declarat: ”Putin inainte de ora 14.50, joi, 3 mai 2018, politia a fost chemata cu privire la un adolescent atacat de un grup de tineri. Baiatul a suferit rani la fata ca urmare a atacului. Ancheta este in curs”.
Catalin Pasare a povestit incidentul si pe pagina lui de Facebook. (Sursa:stirileprotv.ro)

Ambasada Romaniei la Londra condamna ferm orice actiuni de acest gen indreptate impotriva unui cetatean roman

La data de 3 mai a.c., in orasul Manchester, a avut loc un incident in urma caruia un minor, cetatean roman, a fost batut grav de un grup de 7-9 elevi, colegi din aceeasi scoala.

Misiunea diplomatica, prin Consulul General al Romaniei la Manchester, doamna Andreea Berechet, a contactat autoritatile britanice competente (politia din Salford si administratia scolii unde studiaza minorul) solicitand investigarea cu celeritate a incidentului si informarea Ambasadei in legatura cu stadiul anchetei. A transmis, totodata, disponibilitatea Misiunii de a coopera cu autoritatile in vederea reducerii riscului unor evenimente similare.

Ambasada Romaniei la Londra isi exprima indignarea fata de acest incident si condamna ferm orice actiuni de acest gen indreptate impotriva unui cetatean roman. Un astfel de incident este cu atat mai reprobabil cu cat implica minori care traiesc si invata intr-o societate multiculturala.

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head