traficanti migranti uk arestati bbc21 de arestari pentru trafic de migranti dupa o ampla operatiune a politiei britanice
Politia britanica a arestat 21 de persoane suspectate de implicare in trafic de persoane, in urma celei mai ample operatiuni de acest fel desfasurate la nivel national, transmit dpa si site-ul BBC News.

 

Agentia nationala de combatere a infractionalitatii (NCA) a informat ca a intreprins 'o operatiune majora care a vizat o retea infractionala organizata suspectata de trafic de persoane', la Londra, in nord-estul si in sudul Angliei.

'Operatiunea este ultima faza a unei anchete care a durat un an si care a implicat colegi politisti din Marea Britanie si din Europa', a indicat NCA.

Aproximativ 350 de politisti ai NCA si patru echipe de politie regionala au intreprins raiduri la peste 20 de proprietati din mai multe orase, printre care Middlesbrough, Hartlepool, Stockton, Newcastle, Hastings si London. Printre proprietatile perchezitionate s-au numarat spalatorii de masini suspectate de activitati de spalare de bani.

'Aceasta este probabil cea mai ampla operatiune intreprinsa de NCA in mediul traficantilor de persoane', a mentionat Mark Spoors, investigator sef al NCA.

'Gruparea de crima organizata a folosit soferi de camion complici, care transportau migranti din Franta in Marea Britanie', a adaugat Spoors.

El a precizat ca operatiunea a fost un succes, toti cei cautati fiind arestati.

Gruparea este suspectata ca incasa pana la 10.000 de lire sterline pentru fiecare migrant transportat cu camionul peste Canalul Manecii.

Potrivit NCA, majoritatea imigrantilor traficanti erau kurzi irakieni - barbati, dar si cateva familii.

'Credem ca am identificat si dezmembrat o retea importanta care este suspectata ca a traficat sute de migranti in Marea Britanie si planuia sa continue activitatea', Tom Dowdall, directorul adjunct al NCA.

Politistii britanici au fost ajutati in ancheta de omologii lor din Franta, Belgia si Olanda, a precizat Dowdall.
Sursa:Agerpres, Foto:BBC

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head