fShare
16

atac acid londra bbcPolitia britanica a retinut un posibil suspect al atacurilor cu acid din nord-estul Londrei
Politia britanica a retinut un adolescent suspectat de comiterea celor cinci atacuri cu substante corozive care au avut loc in noaptea de joi spre vineri in nord-estul Londrei, relateaza site-ul BBC News.

 

Barbatul in varsta de 16 ani se afla in custodia politiei din estul Londrei, fiind suspectat de vatamare corporala grava si furt. Potrivit informatiilor preliminare, toate cele cinci atacuri au fost comise de catre aceleasi persoane.
Cinci persoane au fost atacate intr-un interval de 70 de minute, patru in cartierul Hackney si una in cartierul Islington, a anuntat politia. Victimele se afla la spital, iar una dintre ele are rani grave la nivelul fetei, catalogate drept "cauzatoare de traume pe viata".

Potrivit Politiei Metropolitane din Londra, primul incident a avut loc la ora locala 22.25 (00.25, ora Romaniei), pe strada Hackney. Un barbat de 32 de ani aflat pe un scuter a fost atacat de doi indivizi, aflati pe un alt scuter. Cei doi au aruncat substante corozive pe fata victimei si i-au furat scuterul.
Ulterior, un incident similar a fost raportat pe strada Shoreditch High, la ora locala 23.05. Cel de-al treilea atac s-a petrecut pe strada Cazenove, la ora locala 23.18. Ultimul incident din cartierul Hackney a avut loc la ora locala 23.37, pe strada Chatsworth. Un barbat aflat pe un scuter a fost atacat cu acid de catre doua persoane.

Un atac cu acid a fost raportat si in cartierul Islington, la ora locala 22.49 (00.49, ora Romaniei). Doi barbati aflati pe un scuter au aruncat cu substante corozive asupra unui barbat care se plimba pe strada.
Potrivit unui raport al politiei britanice, numarul atacurilor cu acid a crescut dramatic in Londra in ultimii ani. In 2014, au fost inregistrate 166 de incidente, in 2015 au fost 261, in 2016 au fost 458 de cazuri, iar in primele sase luni ale acestui an au fost 119 astfel de atacuri.
Sursa:Mediafax

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head