catafalc reginaCei patru copiii al Reginei, inclusiv regele Charles, se reunesc la Westminster Hall, pentru ''un priveghi princiar''
Britanicii si oameni din intreaga lume stau la o coada de 7,8 kilometri pentru a-i aduce omagiu reginei Elizabeth II la Westminster Hall.

Vineri, Regele Charles III si Regina Consoarta vor merge in Tara Galilor, in ultima vizita in natiunile din Regatul Unit.

Vineri, sicriul Reginei va ramane pentru a doua zi in Westminster Hall. Mii de oameni sunt asteptati pentru a-i aduce un omagiu Reginei, coada din timpul noptii fiind de aproape 8 kilometri, relateaza BBC.

In cursul serii, toti cei patru copiii ai Reginei, inclusiv regele Charles, se reunesc la Westminster Hall, pentru ''un priveghi princiar''. Regele Charles III, Printesa Regala Anne, Ducele de York Andrew si Contele de Wessex Edward vor fi prezenti la un priveghi de 15 minute in jurul sicriului, la ora locala 19:30.

In cursul zilei, regele Charles III si Regina Consoarta vor merge in Tara Galilor,
marcand ultima vizita in toate cele patru natiuni ale Regatului Unit. Ei vor merge la Parlamentul Galez unde vor primi condoleante si se vor intalni cu membrii Senedd.
Printul si Printesa de Wales urmeaza sa viziteze Centrul de antrenament al armatei Pirbright din Surrey pentru a se intalni cu trupele din Commonwealth care iau parte la funeraliile de stat.

Regina Elizabeth II urmeaza sa fie inhumata luni, la ora locala 19.30 (21.30, ora Romaniei), intr-o ceremonie privata, in Capela St Georges a Castelului Windsor, la periferia de vest a Londrei, in urma unor funeralii de stat luni dimineata.
Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head