moneda queenMonetaria Regala a Marii Britanii a emis prima sa moneda comemorativa dedicata unui grup rock britanic
The Royal Mint - Monetaria Regala a Marii Britanii - a emis luni prima sa moneda comemorativa dedicata unui grup rock britanic, care se doreste un omagiu adus regretatului solist Freddie Mercury si celorlalti trei colegi ai sai din trupa Queen.

 ''Acesta este un moment din seria 'cine-ar fi crezut?'. Aici am o moneda a regatului nostru, o moneda cu valoarea de cinci lire sterline, emisa de The Royal Mint, cu un design clasic", a declarat chitaristul principal al trupei Queen, Brian May, intr-o inregistrare video in care prezinta o moneda de o uncie, fabricata din argint.
"Pe o fata o avem pe regina (Elisabeta a II-a, n.r.), pe cealalta fata avem trupa Queen. Asa ceva nu s-a mai intamplat niciodata", a adaugat celebrul muzician britanic.
Pe toate monedele si bancnotele britanice apare chipul monarhului - regina Elisabeta a II-a.

Noua moneda, prezentata luni, contine logoul trupei si instrumentele la care au cantat membrii formatiei Queen: pianul Bechstein folosit de Freddie Mercury cand a inregistrat cantecul "Bohemian Rhapsody", chitara "Red Special" utilizata de Brian May, setul de tobe Ludwig la care a cantat Roger Taylor si chitara bas Fender Precision folosita de John Deacon.

Designerul monedei, Chris Facey, a adus la randul sau un tribut piesei "Bohemian Rhapsody", unul dintre cele mai cunoscute cantece din repertoriul trupei Queen, printr-un design special, in care anumite clape ale pianului de pe moneda par a fi apasate pentru a reproduce primele note din acest single celebru, au precizat reprezentantii The Royal Mint intr-un comunicat.

Noua moneda comemorativa este disponibila in aur si argint, cu preturi care variaza de la 13 lire sterline pentru moneda necirculata de 5 lire Brilliant si pana la 2.100 de lire sterline pentru moneda din aur de o uncie.
Piesa dedicata trupei Queen este prima moneda emisa de The Royal Mint in cadrul unei serii viitoare, intitulata "Music Legends".
Sursa:incont.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head