sabotaj cale ferata uk bbcS-a incercat sabotarea caii ferate din Marea Britanie dar politia a dejucat atentatele
Politia britanica ancheteaza doua tentative de perturbare a activitatii pe calea ferata, despre care a comunicat ca ar fi legate de iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, informeaza Reuters.

 Dispozitivele au fost gasite de lucratori feroviari in 21 si 27 martie pe linii din centrul Angliei, dar tentativa de obstructionare a serviciilor pe calea ferata a esuat.

"A fost o tentativa serioasa si deliberata a cuiva de a provoca un sabotaj semnificativ si perturbari in reteaua de cale ferata din Marea Britanie", a declarat intr-un comunicat Sean O'Callaghan, responsabil al politiei britanice pentru transporturi.

"Incercam sa intelegem de ce ar pune cineva vieti in pericol plasand aceste obiecte direct pe calea ferata, dar prima noastra evaluare ne determina sa credem ca actiunea vizeaza iesirea Marii Britanii din UE", a spus el.

O'Callaghan a subliniat ca intentia presupusilor sabotori a fost mai degraba de a genera intarzieri in serviciile cailor ferate decat de a provoca pagube infrastructurii feroviare.

Cele doua aparate - plasate in apropiere de Yaxley, in Cambridgeshire, si langa Netherfield, in Nottinghamshire - aveau atasate niste inscrisuri: "A pleca inseamna a pleca!" si "Vom duce Marea Britanie catre o statie", a spus un jurnalist BBC.

Britanicii au votat intr-un referendum in 2016 pentru parasirea UE, dar dupa trei ani populatia si clasa politica raman profund divizate cu privire la acest subiect.

Data initiala pentru Brexit era vinerea trecuta, 29 martie, dar pentru ca parlamentul britanic nu a aprobat acordul negociat de premierul Theresa May cu Bruxellesul, UE l-a amanat pentru 12 aprilie.

Exista avertismente din partea unor sustinatori ai Brexitului ca daca rezultatul referendumului nu este pus in practica s-ar putea ajunge la tulburari civile.
Sursa:Ziare.com, Foto:BBC

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head