Furtuna Eunice UKOamenii sunt doborati de vant pe strada in UK
Precipitatiile sub forma de ninsoare provocate de furtuna Eunice au cauzat o serie de probleme pe drumurile din Scotia. Centrul si nordul tarii au fost afectate in mod deosebit, avand loc intarzieri din cauza traficului ingreunat, iar unele drumuri au fost inchise, informeaza BBC.

Rafale de vant cu o viteza de aproximativ 108 km/h lovit Insula Jersey, insula situata pe Canalul Manecii. Vanturile care bateau dinspre sud-vestul insulei au crescut in intensitate la primele ore ale diminetii.
De asemenea, furtuna Eunice a lovit si comitatul Dorset, unde s-au produs inundatii.
Expertii au afirmat ca furtuna Eunice a fost „una la 10 ani” in sudul Marii Britanii.

Din cauza vantului puternic, Castelul Mont Orgueil a fost inchis publicului, insa Muzeul Jersey a ramas deschis.
Profesorul Liz Bentley, directorul executiv al Societatii Regale de Meteorologie, a declarat ca furtuna Eunice este „deosebit de puternica”.
„Ele apar din cand in cand”, a spus ea.

Un videoclip postat vineri pe Twitter arata parti ale acoperisului salii de muzica O2 din Londra facute bucati, in timp ce pagubele se extind. Sute de zboruri catre Marea Britanie au fost anulate, iar cel putin o persoana a murit din cauza furtunii.

Meteorologii au anuntat precipitatii sub forma de ninsoare vineri dupa-amiaza si avertismente de gheata seara si pe durata noptii.
Serviciul de meteorologie din Marea Britanie (Met Office) a emis al doilea cod rosu cu privire la furtuna Eunice, cea mai puternica furtuna din ultimele decenii, pentru zona Londrei, sud-estul si estul tarii si a informat cetatenii sa nu paraseasca locuintele, potrivit BBC.

Meteorologii avertizeaza ca Eunice ar putea aduce rafale de vant de pana la 145 de km/h vineri, provocand perturbari semnificative si intreruperi de curent.
BBC Weather a comunicat ca „ar putea fi una dintre cele mai periculoase furtuni din ultimele trei decenii”.
Meteorologul BBC Weather, Ben Rich, a spus ca se asteapta ca Eunice „sa provoace daune, perturbari uriase si inundatii in zona de coasta”. El a mai precizat ca este „imposibil sa stim exact cat de periculoasa va fi aceasta furtuna”.
Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head