john bercowParlamentul britanic mai poate vota doar un acord cu textul "substantial diferit"
John Bercow, presedintele Camerei Comunelor, a anuntat ca parlamentul britanic nu va vota din nou acordul Brexitului daca acesta este "la fel", scrie BBC.

 Conventiile parlamentare, care dateaza din 1604, interzic parlamentarilor sa voteze asupra aceluiasi subiect de doua ori, a informat Bercow.

Parlamentarii au respins pentru a doua oara acordul Brexitului prezentat de premierul Theresa May cu o diferenta de 149 de voturi saptamana trecuta.

Bercow a precizat ca al doilea vot privind acordul de saptamana trecuta a fost in regula insa alte voturi trebuie sa treaca acest "test" pentru a fi permise.

Corespondenta BBC Laura Kuenssberg considera ca interventia lui Bercow ar putea avea un impact "masiv" asupra procesului Brexitului.

May s-a angajat anterior sa organizeze un nou vot privind acordul retragerii in urmatoarele zile, insa ministrii au informat ca acest lucru va avea loc doar daca sunt "increzatori" privind o victorie.

Purtatorul de cuvant al premierului britanic a declarat ca Bercow nu i-a avertizat cu privire la acest comunicat sau ca va face unul. Bercow a luat aceasta decizie, sustine el, pe baza unor ingrijorari ale parlamentarilor ca ar putea fi nevoiti sa isi exprime parerea in repetate randuri asupra "aceleiasi propuneri".
Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head