Ghidul romanului in UK, primul indrumar de acest gen aparut in Marea Britanie, realizat si editat de catre ziarul ROMAN IN UK, apare acum intr-o noua editie, adaugita si imbunatatita. Ghidul se adreseaza cu precadere romanilor care se afla in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, dar si celor care vor veni pe taram britanic, oferindu-le informatii de stricta necesitate despre tot ceea ce inseamna viata in Marea Britanie.

Acest ghid are rolul de a-i ajuta pe romanii interesati sa inteleaga mai usor si mai bine sistemul legislativ si practicile din Marea Britanie. In paginile ghidului este facuta, de asemenea, o prezentare a comunitatii romanesti din Marea Britanie, precum si a serviciilor si locatiilor dedicate comunitatii. Ghidul propune unele solutii pentru viata de zi cu zi a unui roman aflat pe teritoriul Marii Britanii, facilitand prin continutul informational calea spre integrare a romanilor in societatea britanica.

La data editarii, informatiile au fost corelate cu cele prezentate de institutii si organizatii britanice si romane, dintre care amintim: HM Revenue and Customs, H o m e Office, Metropolitan Police, Transport for London, Post Office, DVLA, NHS, Ambasada Romaniei la Londra, Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca, Citizens Advice Bureau, British Council, Hull City Council si Glasgow City Council. Editia a doua a Ghidului Romanului in UK este realizata si editata de catre ziarul Roman in UK cu sprijinul website- ului comunitatii romanesti din Marea Britanie www.romani.co.uk si al Camerei de Comert Britanico- Romane.

Acest ghid, aparut intrun tiraj de 30.000 de exemplare este sponsorizat de Western Union. Multumim in mod deosebit Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca din Romania, Sectiei consulare a Ambasadei Romaniei la Londra, Camerei de Comert Britanico- Romane, Societatii Romanilor din Scotia si Consulatului onorific al Romaniei din Cardiff, pentru sustinerea oferita in materializarea acestui proiect. Legislatia si practicile cunosc o continua evolutie, care ar putea conduce la aparitia unor neconcordante intre continutul ghidului si noile proceduri, neconcordante pentru care redactia Roman in UK  nu isi asuma raspunderea.

CUPRINS:

MAREA BRITANIE : Prezentare Generala, Scotia, Tara Galilor, Bunele Maniere;
LOCUINTA ; TRANSPORTUL ; CONDUSUL IN UK ; LEGALITATE ; ASIGURARI ;
MUNCA : Angajati, Salarizare, Self Employed, NINO, Afacere in UK, Piata Muncii pt Romani, Adrese si sfaturi, GLA, Protectia Muncii;
TRANSFER DE BANI ; BANCA ; POSTA ; TELECOMUNICATII ; SANATATEA : GP, Medicamentele, Dentist;
GHIDUL PARINTELUI : Nasterea in UK, Beneficii;
EDUCATIA : Scoli primare si secundare, Cursuri de Limba Engleza, Sistemul Universitar, Sistemul Postuniversitar;
UTILE IN COMUNITATEA ROMANEASCA : Institutii Oficiale, Info Consulare, Biserici Romanesti, Asociatii si Organizatii, Culturale, Presa Romaneasca, Magazine si Restaurante Romanesti.

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head