munca fara acte in ukATENȚIE la anunturile care promit locuri de munca in Marea Britanie „fara acte”!
Consulatul Romaniei la Londra avertizeaza, printr-un anunt postat pe Facebook, cu privire la anunturi de angajare care promit romanilor locuri de munca in Marea Britanie „fara acte”.

wizz air modificariWizz Air va creste frecventa zborurilor de pe aeroportul Luton spre destinatii din Romania
Wizz Air a anuntat de curand ca va creste frecventa zborurilor de pe aeroportul Luton spre destinatii din Romania. Acest lucru se petrece dupa achizitia a doua noi perechi de sloturi zilnice de la rivalul Vueling.

cu pasaport in ukSe schimba regulile de intrare in Marea Britanie
Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca incepand cu data de 1 octombrie 2021, cetatenii europeni nerezidenti (care nu sunt protejati de Programul de Inregistrare a Cetatenilor UE – EU Settlement Scheme) pot intra in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord exclusiv in baza pasaportului valabil (simplu electronic sau simplu temporar).

rezidenta in ukRomanii din UK mai au doar cateva zile la dispozitie pentru obtinerea rezidentei
Guvernul britanic nu va prelungi termenul pentru solicitarea rezidentei in Regatul Unit, in cadrul procedurii #EUSettlementScheme destinata cetatenilor europeni, dincolo de data stabilita, 30 iunie 2021, a declarat miercuri Kevin Foster, secretar de stat in Ministerul de Interne britanic, relateaza agentiile DPA si EFE.

test covid ukRomanii care merg in Anglia trebuie sa prezinte un test negativ și sa intre in izolare
Persoanele care calatoresc in Regatul Unit pot intra pe teritoriul Angliei cu conditia prezentarii unui test cu rezultat negativ pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore inainte, informeaza un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE). Noile masuri se vor aplica din 18 ianuarie la intrarea in Anglia si din 15 ianuarie, pentru Scotia.

sezonieri romani ukNoile conditii de lucru pentru lucratorii sezonieri romani in Marea Britanie
Lucratorii sezonieri din Romania pot lucra anul acesta in Regatul Unit, viza asigurand o sedere de pana la sase luni, arata un mesaj al Ambasadei Marii Britanii in Romania.

test covid ukCalatorii care sosesc in Anglia trebuie sa prezinte un test COVID negativ
Guvernul britanic a anuntat vineri ca toti calatorii care sosesc in Anglia, inclusiv cei care locuiesc acolo, vor trebui, incepand de saptamana viitoare, sa prezinte un test COVID negativ efectuat in termen de 72 de ore inaintea deplasarii, informeaza AFP.

reguli noi in ukDe la 1 ianuarie 2021, romanii care merg in UK pentru munca, afaceri sau studii au nevoie de viza
Cetatenii romani care vor intra pe teritoriul Marii Britanii pentru a munci, pentru studii sau pentru dezvoltarea propriei afaceri au nevoie de viza incepand din 1 ianuarie, in timp ce romanii care calatoresc in Marea Britanie in scop turistic sau in vizita nu vor avea nevoie de viza, se mentioneaza intr-un comunicat remis joi de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale (MMPS).

asistenta medicala cu cardul in ukTuristii si studentii romani care vin in UK vor primi in continuare asistenta medicala cu cardul
Persoanele din UE aflate intr-un sejur temporar in Regatul Unit vor primi in continuare asistenta medicala in baza Cardului European de Asigurari de Sanatate (CEASS). Regulile se schimba pentru cei care staui mai mult timp in Regat.

aeroport londraMAE explica modul in care vor putea intra romanii in Marea Britanie, de la 1 ianuarie 2021
Vizite scurte, in scop turistic, fara viza. Cei care merg la munca au nevoie de viza. Cu pasaport dupa 30 septembrie 2021

sectia consulara londra mutareSectia consulara a Ambasadei Romaniei la Londra se muta, temporar, la ICR 
Incepand cu data de 31 august 2020, Sectia consulara a Ambasadei Romaniei la Londra isi va inceta permanent activitatea la sediul din 344 Kensington High St, Kensington, London W14 8NS, urmand a presta, temporar, servicii consulare in cladirea Institutului Cultural Roman din 1 Belgrave Square, Belgravia, London SW1X 8PH.

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head