birou eliberare titluri calatorie londraSpatiu suplimentar temporar, in Londra, pentru eliberarea titlurilor de calatorie pe perioada verii
In ultimul timp se constata o crestere semnificativa a numarului de servicii consulare prestate atat la Sectia Consulara din Londra, cat si la Biroul Consular din Edinburgh.

 

Desi s-au adoptat o serie de masuri pentru cresterea capacitatii de prelucrare a cererilor de servicii consulare, principala problema cu care oficiile consulare din Marea Britanie se confrunta, la acest moment, este legata de imposibilitatea de a prelua zilnic toate cererile de servicii consulare venite din partea cetatenilor romani.

Una dintre soluţiile identificate de Ambasada Romaniei la Londra pentru a raspunde acestei situaţii o reprezinta inchirierea unui spatiu suplimentar temporar, in Londra, pentru eliberarea titlurilor de calatorie pe perioada verii.

Biroul de Eliberare Titluri de Calatorie din Londra va functiona, in perioada 12 iunie – 31 august 2017, la adresa 8,9,10 World’s End Place, Chelsea, Londra, SW10 0HE (pe strada King's Road, in spatele Teatrului Chelsea).

Pentru indicatii de deplasare, programul de lucru cu publicul si alte informatii puteti accesa pagina de internet a Ambasadei Romaniei la Londra http://londra.mae.ro/node/271 .

Prin deschiderea acestui birou suplimentar se doreste, pe de o parte, eficientizarea activitatii de preluare si eliberare a titlurilor de calatorie, iar, pe de alta parte, cresterea capacitatii de preluare a cererilor pentru eliberarea pasapoartelor simple electronice, pentru care exista o foarte mare cerere. In urmatoarele zile vor fi suplimentate programarile la pasapoarte simple electronice.

Ambasada Romaniei la Londra recomanda tuturor celor care si-au facut programari pentru pasapoarte simple electornice si care doresc o programare la o data mai apropiata sa se autentifice in conturile din portalul Ghiseul Consular Online www.econsulat.ro, folosind adresa de e-mail si parola aleasa, „Cererile mele” si sa se reprogrameze.

Ambasada ii asigura pe membrii comunitatii romanesti din Marea Britanie ca rezolvarea problemelor de natura consulara – prestarea serviciilor consulare si acordarea asistentei consulare, ramane o prioritate pentru Ambasada Romaniei la Londra.

Informatii generale
- programul de lucru cu publicul. Luni - Vineri, depunerea actelor se face in intervalul 09-14.00, iar ridicarea intre orele 15.00-17.00;
- se elibereaza celor care trebuie sa calatoreasca in Romania si nu detin pasaport sau carte de identitate valabila;
- acest serviciu nu mai necesita programare prealabila! Toate titlurile de calatorie se vor elibera NUMAI pe baza documentelor justificative privind plecarea in Romania (bilete de avion, rezervari la autocar, BAC etc.) printate sau disponibile pe telefon;
- fiecare solicitant (parintii pentru minori sau adult) trebuie sa prezinte documentele de identitate (certificate de nastere romanesti sau britanice cu apostila - forma lunga, cu scris negru, carti de identitate sau pasapoarte) in original si xerocopie;
- fiecare solicitant (parintii pentru minori sau adult) trebuie sa prezinte 2 poze tip pasaport (poza de la umeri in sus, pe fundal alb);
- este recomandat, in masura in care se poate, sa descarcati Formularul de eliberare titlu de calatorie si sa il aduceti completat, urmand a il semna si data in fata functionarilor consulari;
- acest serviciu consular este gratuit;
- de regula,, titlurile de calatorie pot fi ridicate in ziua depunerii cererilor. In cazul in care sunt necesare verificari suplimentare pentru confirmarea identitatii solicitantului, cererea se inainteaza Directiei Generale de Pasapoarte. Procedura de confirmare a identitatii poate dura 2-14 zile.
- titlul de calatorie se inmaneaza numai titularului sau, in cazul minorilor sub 14 ani, unuia dintre parinti, care trebuie sa prezinte un act valabil de identitate (CI, pasaport sau titlu de calatorie).
- titlul de calatorie este valabil 30 de zile si poate fi folosit doar pentru o singura calatorie catre Romania. Dupa intrarea in Romania, titlul de calatorie işi pierde valabilitatea. Pentru a reveni in Marea Britanie, persoana respectiva trebuie sa obtina in Romania o noua carte de identitate sau un nou pasaport.

- adultii depun cererea personal. Minorii peste 14 ani depun cererea personal si trebuie sa fie insotiti de ambii parinti. In cazul minorilor sub 14 ani este necesara prezenta ambilor parinti. In cazul in care unul dintre parinti nu se poate prezenta, este necesara prezentarea unei procuri / declaratii notariale din partea parintelui care nu este prezent, prin care parintele sa isi exprime consimtamantul pentru eliberarea unui document de calatorie pentru minor. Procura / declaratia poate fi autentificata de un notar public din Romania sau de o misiune diplomatica / oficiu consular al Romaniei din strainatate. Procura / declaratia poate fi autentificata si de un notar public / solicitor din Marea Britanie sau din alt stat, dar in acest caz documentul trebuie certificat cu Apostila, conform Conventiei de la Haga, sau supra-legalizat.
(Vezi mai multe detalii AICI)

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head