avion blue airCea mai mare companie aeriana romaneasca inaugureaza un nou zbor spre Anglia
Cea mai mare companie aeriana romaneasca a lansat un nou zbor: Cluj-Birmingham. Aeronavele vor zbura de la Cluj spre Birmingham de trei ori pe saptamana, in zilele de luni, miercuri si vineri.

Blue Air, cea mai mare companie aeriana romaneasca, a inaugurat vineri, 16 decembrie, un nou zbor, de la Cluj spre Birmingham. „Ne bucuram ca (...) oferim clujenilor posibilitatea de a calatori direct catre Birmingham, al doilea oras ca marime din Marea Britanie. Inca din momentul anuntarii acestei rute cererea a fost mare, datorita legaturilor comerciale dintre Cluj-Napoca si Regatul Unit, a interesului turistic foarte mare, dar si a fluxului de studenti. Interesul nostru pentru piata din Transilvania este subliniat de faptul ca incepand cu sezonul de vara 2017, vom aloca o a doua aeronava Boeing 737-800 bazei din Cluj-Napoca. Dezvoltarea noastra este in concordanta cu intentiile noastre de a stimula turismul din judetul Cluj“, a anuntat Gheorghe Racaru, director general Blue Air, la inaugurarea noului zbor.

Tot din martie 2017, compania aeriana va lansa patru noi rute cu plecare de pe aeroportul clujean catre Londra Luton (26 martie 2017), Larnaca (9 aprilie 2017), Nisa (10 aprilie 2017) si Hamburg (3 iunie 2017).

Blue Air a mai anuntat ca va creste frecventele pe ruta catre Dublin, de la doua la trei zboruri saptamanale.

„Inaugurarea zborurilor Cluj-Napoca – Birmingham reprezinta nu doar o premiera pentru Aeroportul International Cluj cat si cea de-a 6-a destinatie Blue Air operata de pe aeroport in acest an. Dezvoltarea bazei aeriene Blue Air de la Cluj-Napoca nu se opreste aici, in 2017 urmand sa fie deschise 5 noi rute si sa fie alocata cea de-a doua aeronava aeroportului clujean, premise ideale pentru ca Aeroportul International Cluj sa inregistreze anul viitor un trafic de aproximativ 3 milioane de pasageri“, a declarat directorul general al Aeroportului International Cluj, David Ciceo.

Blue Air opereaza zboruri de 12 ani si are, momentan, circa 90 de rute aeriene spre Belgia, Cipru, Danemarca, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Marea Britanie, Portugalia, Romania, Suedia si Spania. Compania opereaza o flota de aeronave Boeing 737. Rutele Blue Air din Cluj-Napoca sunt spre: Birmingham, Bucuresti, Constanta, Dublin, Hamburg, Iasi, Larnaca, Liverpool, Londra, Nisa, Timisoara.
Sursa:adevarul.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head