metrou de noapte londraLa Londra se introduce metroul de noapte in weekenduri
Metroul din Londra va circula si noaptea in weekenduri, la un an dupa ce legea a fost propusa. Intarzierea a venit dupa mai multe greve organizate de sindicate impotriva proiectului fostului primar Boris Johnson.

Sase trenuri pe ora vor circula pe liniile metroului din Londra intre 00: 30 si 05:30 sambata si duminica, potrivit unui anunt al primarului Sadiq Khan.

Aceasta va asigura ca persoanele care calatoresc noaptea vor ajunge acasa mai rapid si vor face circulatia mai rapida pentru muncitori si calatori.

"Introducerea metroului de noapte va oferi beneficii minunate Londrei. Va ajuta mii de muncitori sa beneficieze de transport si va aduce un beneficiu economic vital pe timp de noapte economiei. De asemenea, va fi o modalitate mai sigura de transport dupa ce petreci un weekend in oras", a anuntat primarul Londrei.

Boris Johnson, fostul primar al Londrei, spera ca poate lansa un "metrou de noapte" la sfarsitul lunii septembrie a anului trecut, dar a fost fortat sa amane decizia din cauza grevelor sindicatelor muncitorilor de la metrou.

Noul serviciu va impulsiona economia capitalei Marii Britanii cu 77 de milioane de lire pe an si va genera 2.000 de noi locuri de munca.
Sursa:Ziare.com, Foto:Daily Mail

 

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head