claudia anghel coventryO romanca din Marea Britanie a devenit simbol national in lupta anti-COVID
O romanca apare intr-o serie de portrete publicitare din toata tara, care marcheaza sarbatorirea a 72 de ani de la infiintarea Serviciului National de Sanatate al Marii Britanii (NHS), relateaza coventrytelegraph.net.

Claudia Anghel lucreaza ca moasa in Regatul Unit, avand 26 de ani de experienta in domeniu. Este angajata la Spitalul Universitar Coventry din 2014. S-a nascut in Romania si a emigrat in Marea Britanie in 2011.

Ea a declarat ca spera ca proiectul sa aduca recunoastere pentru echipa de moase cu care lucreaza, de la medici, pana la personalul de curatenie. "Nu-mi place sa-mi fac poze, desi fotogragul a fost foarte bun si m-a facut sa ma simt confortabil", a spus Claudia.

A fost aleasa pentru aceasta campanie de apreciatul fotograf britanic Rankin. Acesta a surprins 12 portrete de angajati ai retelei NHS, cu impact puternic asupra populatiei, in semn de omagiu pentru eforturile depuse in timpul pandemiei de coronavirus.
Colectia de fotografii va fi prezentata in toata tara, pe cele mai emblematice cladiri publice, in zone pietonale, in statiile de autobuz.
Rankin este renumit pentru fotografiile realizate formatiilor Rollings Stones si Queen.

De ce a fost aleasa Claudia ?

In timpul pandemiei, aceasta a fost numita coordonator si instruita sa aplice noile protocoale in maternitate pentru a oferi ingrijiri mamelor singure, nou-nascutilor si familiilor lor, fapt care a determinat-o sa lucreze in conditii de stres pe o perioada nedeterminata. Șefii sai au descris-o ca fiind un „exemplu stralucitor” al profesiei sale.

„Este grozav pentru Claudia si echipa de moase de aici, din spital, ca profesia este recunoscuta in aceasta campanie speciala de fotografie. Am fost extrem de impresionat de daruirea lor continua fata de mame, bebelusi si familiile lor in aceste luni dificile ale pandemiei", a declarat Gaynoe Armstron, directorul sectiei de neonatologie.

"Sunt incantata de faptul ca ea a fost aleasa pentru a face parte dintre aceste portrete puternice si personale. Este o dovada a dedicarii sale fata de numeroasele femei pe care le-a ajutat sa nasca in siguranta. Aceste portrete surprind spiritul Claudiei, forta si rezistenta ei. Puteti vedea cata pasiune are pentru aceasta meserie. Este un exemplu stralucitor al profesiei sale. Entuziasmul ei este evident in tot ceea ce face. Doresc sa ii multumesc in numele colegilor, a mamelor si bebelusii lor", a spus si Janet Driver, moasa regionala pentru zona Midlands.

Claudia a spus ca drumul spre aceasta meserie a inceput atunci cand a vrut sa exploreze diferitele domenii de sanatate, fiind incurajata de tatal ei.
"Nu este vorba despre oameni bolnavi. Este vorba despre bucurie si viata. Fie care mamica si fiecare copil este special", a spus ea.
A terminat studiile de specialitate in 1994 si a lucrat ca mosa in Romania timp de 19 ani, inainte de a emigra in Marea Britanie.
„Mi-am dorit o viata mai buna pentru fiul meu, pentru a-i oferi mai multe optiuni. Cred ca este cel mai bun lucru pe care l-am facut vreodata”, povesteste Claudia.
A fost initial angajata ca asistenta la Maternitatea din Walsall, inainte de a urma un curs la Birmingham City University, care i-a permis din nou sa lucreze ca moasa.
Sursa:jurnalul.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head