printul Charles la ICRPrintul Charles a fost oaspetele Institutului Cultural Roman din Londra
Printul Charles de Wales a vizitat, joi, expozitia de pictura "Recording Botanical Glory", deschisa marti la Institutul Cultural Roman (ICR) de la Londra si care include lucrari oferite de principele britanic.

Printul mostenitor Charles al Marii Britanii a vrut sa vada cele 36 de lucrari pe care le-a oferit Institutului Cultural Roman de la Londra pentru a fi prezentate in expozitia ce face parte din proiectul "Gradina Marii Uniri". Expozitia cuprinde lucrari semnate de 36 de artisti din Statele Unite ale Americii, Australia, Marea Britanie, Franta, Olanda, Japonia, Noua Zeelanda, Africa de Sud, Elvetia si Turcia.

Oaspetele a fost intampinat de presedintele ICR, Liliana Turoiu, si de directorul ICR Londra, Dorian Branea. Impreuna cu ambasadorul Romaniei in Marea Britanie, Dan Mihalache, la eveniment au participat si reprezentantii Addison Publications, Sir Nicholas Pearson si Lady Henrietta Pearson, initiatorii expozitiei si ai albumului care a inspirat-o.

Potrivit ICR, printre invitati s-au numarat o parte dintre cei 36 de artisti din intreaga lume care semneaza cele 124 de acuarele, personalitati ale scenei culturale londoneze, lideri ai comunitatii romanesti din Marea Britanie, precum si diplomati si diplomati culturali afiliati misiunilor romanesti din Londra si parteneri ai acestora.

Pasionat de botanica, Charles a militat pentru pastrarea si inregistrarea speciilor botanice din tara noastra intr-un album de lux, pentru a fixa pictural bogatia naturala a Romaniei. Cele 124 de planse selectate pentru volumul final au fost alese de John Akeroyd, autoritate in domeniul plantelor europene. Akeroyd, impreuna cu Helen Allen, artista si directoare a Scolii de Arta Botanica din cadrul Chelsea Physic Garden, a insotit grupul de pictori in Romania. Artistii au facut vizite de documentare si creatie in Romania de-a lungul a sapte ani, cu sprijinul Fundatiei Printului de Wales.(Sursa:Mediafax)

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head