K.Iohannis mediafaxKlaus Iohannis a semnat decretul privind infiintarea Consulatului General al Romaniei la Edinburgh
Presedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul privind infiintarea Consulatului General al Romaniei la Edinburgh, informeaza Administratia Prezidentiala, acesta fiind al doilea ca marime din UK, dupa cel de la Londra.

 

"Acest demers se inscrie in eforturile constante ale MAE de a oferi servicii consulare de calitate, alaturi de informatizarea serviciilor consulare si de gestionarea de catre Celula de criza a MAE de situatii de urgenta si in sprijinul romanilor aflati in situatii deosebite”, precizeaza MAE, in urma unei solicitari a MEDIAFAX.

Dupa liberalizarea completa a accesului cetatenilor pe piata muncii, numarul romanilor care s-au stabilit in Marea Britanie pentru a lucra sau a studia a inregistrat o crestere substantiala. Cresterea dimensiunilor comunitatii romanesti s-a reflectat, in ultimii ani, si in volumul de servicii consulare prestate de sectia consulara a Ambasadei Romaniei la Londra, in aceasta vara inregistrandu-se circa 700-800 de servicii consulare procesate zilnic.

Volumul actual al serviciilor consulare prestate la Edinburgh este de 6 ori mai mare decat in anul 2011, primul an de functionare a acestui birou.
De altfel, Corpul consular din Edinburgh este al doilea ca marime din Marea Britanie, dupa cel din Londra, si numara circa 100 membri.
Sursa:Mediafax

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head