targ vinuri londra1Vinurile romanesti, premiate la targul international London Wine Fair 2017
Cativa dintre din producatorii romani de vinuri prezenti la cea de-a 37-a editie a targului international London Wine Fair, desfasurat la Londra, in perioada 22-24 mai, au primit distinctii pentru produselor lor, in cadrul International Wine and Spirt Competition.

 

Selectate dintre mii de soiuri de vin inscrise in concurs, produsele premiate reprezinta o certificare la nivel international a calitatii vinurilor romanesti si recunoasterea eforturilor companiilor noastre de a patrunde pe piata mondiala de export.

„Felicitari castigatorilor si tuturor companiilor participante la acest targ. Romania devine din ce in ce mai prezenta pe piata mondiala a vinului, iar acest lucru se datoreaza, in mare parte, prezentei constante a producatorilor nostri la targurile internationale. Ca sa poti sa devii un jucator important pe piata internationala, lumea trebuie sa stie intai de tine, sa-ti cunoasca produsele, sa le deguste. Exact acesta este scopul prezentei la targurile internatioanale si m-as bucura, pe viitor, sa fim reprezentati de cat mai multe companii autohtone”, a declarat Dan Mihalache, ambasadorul Romaniei la Londra.

Romania a participat in acest an, la London Wine Fair 2017, cu 13 producatori de vinuri, in cadrul pavilionului national, organizat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat in colaborare cu Asociatia Producatorilor si Exportatorilor de Vinuri din Romania (APEV) si cu sprijinul BPCE Londra.

Societatile comerciale prezente au fost: Alcovin, Amb Wine Company, Crama Ceptura, Cramele Halewood, Domeniile Blaga, Domeniile Sahateni, Domeniul Bogdan, Domeniul Coroanei Segarcea, Jidvei Srl Filiala Alba, Mera Com International, Viile Budureasca, Vitis Metamorfosis si Wine Princess.
In cele trei zile ale targului, peste 370 de firme din toate colturile lumii au vizitat standul Romaniei si si-au aratat interesul pentru vinurile noastre.

Organizatorii London Wine Fair au estimat participarea a peste 11.000 de vizitatori, exclusiv comercianti si 750 de producatori din 40 de tari, care au testat mai mult de 10.000 de soiuri de vinuri din intreaga lume.

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head