fShare
10

targ carte londraRomania va fi prezenta la Targul International de Carte de la Londra 2017
Targul International de Carte de la Londra aflat la cea de-a 46-a editie se deschide marti, la Centrul Expozitional Olympia. Romania este prezenta la London Book Fair 2017 cu un program conceput si organizat de Institutul Cultural Roman, prin Centrul National al Cartii si Institutul Cultural Roman din Londra.

Standul romanesc va fi nu doar zona de expunere pentru cele 30 edituri din tara, cu o selectie de peste 500 de titluri din noile aparitii editoriale romanesti, ci si un spatiu de intalnire si negociere pentru reprezentantii acestora.

Participarea Romaniei la actuala editie, sub titlul "Eternity Ceaselessly Before Us"/ "Eternitatea, nesfarsita, in fata noastra", este dedicata memoriei poetului si filozofului B. Fundoianu / Benjamin Fondane, unul dintre cei mai influenti ganditori romani ai perioadei interbelice, readus in constiinta literara globala prin intermediul a doua volume publicate recent de editura americana New York Review of Books – prima colectie de poeme in traducere englezeasca – "Cinepoems and Others", si volumul de eseuri "Existential Monday".

Cele trei zile de lansari de carte, dialoguri publice si evenimente conexe ii au ca protagonisti pe scriitorii Gabriela Adamesteanu, Alexandru Vakulovski si Carmen-Francesca Banciu, profesorii Mircea Martin, Ramona Fotiade si Claudiu Turcus, autorul si editorul Peter Forbes, traducatoarea si profesoara Jozefina Komporaly, jurnalistul si criticul Nicholas Lezard, traducatorii Andrew Rubens si Alistair Ian Blyth, actrita Maia Morgenstern si graficianul Mihai Sovaiala.

Accesul publicului larg in Targ fiind limitat, evenimentele ce alcatuiesc programul romanesc vor fi organizate la sediul ICR Londra, dar si la libraria Waterstones Piccadilly, unde literatura romana va fi prezenta prin intermediul celor mai recente aparitii editoriale in traducere in limba engleza.
Sursa:Mediafax

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head