mihalache si comisarul pt drepturile copiluluiAmbasadorul Dan Mihalache s-a intalnit cu comisarul pentru drepturile copilului
Ambasadorul Romaniei la Londra, Dan Mihalache, a avut marti, 7 martie a.c., o intalnire de lucru cu Comisarul pentru Drepturile Copilului, doamna Anne Longfield OBE.

Intalnirea aavut ca principal scop discutarea situatiei minorilor romani in risc de a fi separati de familie, precum si a celor separati de familie si pentru a identifica modalitati de cooperare in prevenirea acestor situatii.

Oficialul roman a subliniat necesitatea unei cooperari mai stranse a serviciilor sociale britanice cu ambasada si cu autoritatile romane in notificarea timpurie a cazurilor de copii aflati in risc de a fi separati de familie, pentru a putea acorda sprijinul cetatenilor romani si de a facilita comunicarea intre serviciile sociale dintre cele doua state. In al doilea rand, ambasadorul Romaniei a sustinut necesitatea de a organiza activitati comunitare de informare privind legislatia aplicabila in Marea Britanie si care sa faciliteze integrarea membrilor comunitatii romanesti in societatea britanica.

Comisarul pentru drepturile copilului si-a exprimat deschiderea pentru cooperare prin sprijinirea ambasadei in scopul unei mai bune informari a cetatenilor romani privind serviciile pe care le pot accesa in Marea Britanie, precum si interesul de a sustine demersurile ambasadei de intarire a cooperarii institutionale cu directorii serviciilor sociale britanice si cu reprezentantii asistentilor sociali din UK in cazurile care vizeaza copiii cetatenilor romani

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head