ambasador harrowLa Londra s-au marcat 100 de ani de la intrarea Romaniei in Primul Razboi Mondial
Anul acesta Romania marcheaza 100 de ani de la intrarea in Primul Razboi Mondial. In acest context, la 4 noiembrie 2016, ambasadorul Romaniei la Londra, Dan Mihalache a participat la un eveniment menit sa marcheze acest moment de referinta din istoria Romaniei.

Organizat de catre Ambasada Romaniei la Londra in parteneriat cu Consiliul Local Harrow si Stag Lane School acesta a reprezentat un prilej de a aduce impreuna comunitatea romaneasca din Harrow, reprezentanti ai consiliului local si autoritatile romane.
Alaturi de elevii si profesorii scolii Stag Lane, la eveniment au participat: Rekha Shah, primarul din Harrow; Navin Shah, reprezentant in Consiliului Londrei pentru Brent si Harrow; Sachin Shah, liderul consiliului local; Cristine Robson, Departamentul pentru Copii, Scoli si Tineret din cadrul Consiliului Harrow, precum si consilieri pentru Edgware si Queensbury: Barry Kendler, Chika Amadi, Nitin Parekh si Kiran Ramchandari.

ambasador harrow.2Ambasadorul Romaniei le-a vorbit celor prezenti despre importanta intrarii Romaniei in conflagratia mondiala alaturi de statele Antantei si despre contributia pe care tara noastra a avut-o pe frontul de est la victoria finala. Participarea Romaniei la razboi a oferit ocazia pentru implinirea dezideratului national, acela al eliberarii provinciilor istorice si de faurire a Romaniei Mari. Totodata, ambasadorul a mentionat parcursul Romaniei din ultimii 25 de ani de la caderea comunismului, punctand statutul de membru NATO si stat membru al Uniunii Europene. La final, ambasadorul a invitat pe participantii sa vizioneze expozitia de fotografie „Armata Romana in Marele Razboi”, adusa la Londra prin curtoazia Ministerului Apararii Nationale.

Luand cuvantul, oficialii britanici au subliniat importanta participarii Romaniei alaturi de Marea Britanie la conflagratia mondiala si si-au manifestat aprecierea pentru sacrificiul soldatilor romani pe campul de lupta pentru victoria finala.
In Harrow se afla una dintre cele mai importante comunitati romanesti din Marea Britanie iar acest eveniment a prilejuit o ocazie de celebrare a romanismului, participand aprox 200 de membri ai comunitatii. Elevii romani ai scolii Stag Lane au oferit un program artistic de cantece, poezii si dansuri romanesti. La sfarsitul evenimentului acestia au dorit sa faca fotografii cu ambasadorul Romaniei si si-au manifestat dorinta de a participa, pe viitor, la alte asemenea manifestari care intaresc comunitatea.

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head