john rowPovesti celebre romanesti, traduse si citite copiilor din Marea Britanie
Zeci de povesti si basme romanesti vor fi traduse si citite copiilor din scoli din Marea Britanie. Proiectul, intitulat Transferania, este posibil gratie lui John Row (72 de ani), un scriitor si povestitor englez care strange in aceasta toamna povesti si basme din doua sate romanesti.


Acestea vor fi publicate intr-o carte bilingva in Marea Britanie si Romania, la sfarsitul lui 2018.

In aceasta toamna, timp de doua saptamani, scriitorul si povestitorul John Row strange povesti din doua sate romanesti, Mijlocenii Bargaului si Colibita, judetul Bistrita-Nasadud. Povestile vor fi publicate intr-o carte bilingva in Marea Britanie si Romania, la sfarsitul lui 2018. De traducerea povestilor se va ocupa un roman, Radu Capra, care este cumnatul lui John Row.
„Povestile romanesti, pe care le culeg in doua sate absolut incantatoare din Transilvania, vor fi traduse si citite copiilor din scoli din Marea Britanie pentru a le trezi interesul fata de cultura romaneasca. Romania are foarte multe basme extrem de interesante si fascinante si ar fi pacat ca ele sa nu ajunga si la oameni din alte tari. Sunt sigur ca numerosi elevi din Marea Britanie vor fi incantati de basmele romanesti, asa cum sunt si eu“, spune John Row.

Acest proiect de lectura pentru elevi va fi posibil gratie unui parteneriat cu scoli din Marea Britanie. „In acest proiect sunt sprijinit de o alta povestitoare engleza, Justine de Mierre. Proiectul, intitulat Transferania, este sustinut de Societatea Povestitorilor din Marea Britanie si va fi prezentat si Federatiei Europene a Povestitorilor pentru a fi inclusa intr-un proiect european“, precizeaza John Row.
(Citeste mai mult in adevarul.ro)

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head