fShare
7

gala LSRS 2017Liga Studentilor Romani din Strainatate a premiat excelenta in educatie la Palatul Parlamentului
Tinerii romani cu cele mai bune rezultate pe plan academic si extracurricular de la universitati de renume din tara si strainatate au fost premiati, joi, in cadrul celei de-a VIII-a editii a Galei Studentilor Romani din Strainatate, in prezenta mai multor personalitati.

Rezultatele remarcabile ale celor 42 de finalisti au fost recunoscute prin 7 categorii de premii: Studentul Roman al Anului in Europa — nivelul universitar si nivel post-universitar, Studentul Roman al Anului in America de Nord, Studentul Roman al Anului pe Alte Continente, Studentul Roman Erasmus al Anului, Studentul Anului in Romania, Premiul Special in Arte, Marele Premiu.

Marele Premiu i-a revenit studentei Cristina Bleortu de la Universitatea din Oviedo — Spania si Universitatea din Zurich — Elvetia.

eliza casapopol2adrian gainar2Premiul la categoria Studentul Roman al Anului in Europa — nivelul universitar a fost castigat de Eliza Casapopol de la Universitatea Oxford, iar la categoria Studentul Roman al Anului in Europa la nivel post-universitar — Marele premiu i-a revenit studentului Adrian Gainar de la Universitatea din Manchester.

Premiul la categoria Studentul Roman al Anului in America de Nord a fost acordat studentului Florin Stefan Morar de la Universitatea Harvard, iar la categoria Studentul Roman al Anului pe Alte Continente i-a revenit Alexandrei Florea de la Universitatea Deakin din Australia.
Premiul de Studentul Roman Erasmus al Anului a fost obtinut de catre Ana-Maria Dogaru de la Universitatea Joseph Fourier din Grenoble — Franta, iar premiul la categorie Studentul Anului in Romania a fost castigat de Florin Tripon de la Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu-Mures.
Premiul Special in Arte a fost acordat studentei Daria Ioana Tudor de la Universitat der Kunste — Berlin, Germania.

Castigatorii au fost desemnati in urma punctajelor primite din partea juriului din care au facut parte academicienii Ionel Valentin Vlad, Maya Simionescu, Nicolae Zamfir.

Au mai fost oferite premii din partea Fundatiei pentru SMURD, dar si din partea Institutului Bancar Roman. (Vezi AICI galeria foto)
Sursa:Agerpres, Foto:Daniel Furculesteanu Pontelli

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head