feroe romaniaRomania a invins Feroe cu 3-0 si s-a calificat la EURO 2016
Romania a invins in Insulele Feroe cu 3-0 si s-a calificat la Campionatul European din 2016, care va fi gazduit de Franta. Va fi prima prezenta la un turneu final dupa 8 ani de pauza.

Inceputul a fost perfect pentru Romania, care puncta in minutul 5 prin Constantin Budescu. Jucatorul de la Astra suta perfect la coltul lung de la marginea careului, pozitie centrala, dupa ce a primit o pasa laterala inteligenta pe jos din partea lui Rat.

Chiar daca am aratat si in acest joc multe stangacii, stangacii care le-au permis gazdelor si cateva ocazii bune de a marca, Romania a demonstrat ca este echipa mai matura si mai inteligenta, in aceasta partida de la Torshavn.

Pe final de prima repriza, pe o ploaie torentiala, Budescu si-a incercat norocul cu un sut centrare de pe flancul drept, chiar in apropierea liniei de margine. S-a dovedit o idee mai mult decat inspirata, pentru ca mingea a intrat in plasa, mangaind putin si bara transversala, reusita fiind una de exceptie.
2-0 la pauza asadar si eram la 45 de minute de EURO 2016.

Si la EURO am mers, dupa ce am mai reusit un gol dupa pauza, Maxim punctand pentru 3-0 in minutul 83. Maxim intrase in partea secunda in locul lui Torje si a finalizat in pozitie de 1 la 1 cu portarul, dupa o faza combinativa frumoasa a jucatorilor nostri.

3-0 final si Romania merge la un turneu final dupa 8 ani de asteptare, ultima data fiind prezenti in 2008, tot la Europene.
Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head