lider ukip bbcUKIP si-a ales al saselea lider din ultimii trei ani
UKIP (United Kingdom Independence Party - Partidul Independentei Regatului Unit), formatiunea care a promovat referendumul din 2016 prin care britanicii au decis retragerea tarii lor din Uniunea Europeana, si-a ales sambata un nou lider, al saselea din ultimii trei ani, transmite Reuters.

Richard Braine l-a inlocuit pe Gerard Batten, care demisionase in iunie.

Dupa succesul de acum trei ani, cand ascensiunea UKIP l-a convins pe fostul premier conservator David Cameron sa organizeze referendumul, partidul si-a pierdut multi alegatori, iar fostul sau lider, Nigel Farage, a infiintat anul acesta o noua formatiune, Partidul Brexit. Batten a renuntat la conducere dupa ce a fost acuzat ca sustine o orientare de extrema dreapta, iar sprijinul electoratului pentru UKIP a scazut si mai mult.

"Revenim. De aceea sunt foarte entuziasmat si abia astept sa conduc acest partid, sa ii adun pe membri si sa ofer cele mai bune rezultate", a declarat Braine sambata.

UKIP obtinuse sub conducerea lui Farage prima pozitie in sondajele pentru alegerile europarlamentare din 2014 si patru milioane de voturi la alegerile legislative din 2015. Popularitatea partidului a scazut insa dupa referendum, iar noua formatiune a lui Farage s-a clasat prima la alegerile de anul acesta pentru Parlamentul European, in timp ce UKIP a primit mai putin de 4% din voturi si nu mai este reprezentat la Bruxelles si Strasbourg.( Sursa:Agerpres, Foto:BBC)
Vezi mai mult AICI

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head