trump in uk dineu reginaRegina Elisabeta l-a primit pe Donald Trump la Palatul Buckingham
Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit l-a primit luni la Palatul Buckingham pe presedintele Statelor Unite, Donald Trump, relateaza Reuters si AFP potrivit Agerpres.

Presedintele american si sotia sa, Melania, au sosit la palat cu elicopterul si au aterizat in gradina din spate. Inainte de a se intalni cu regina, ei au fost salutati de printul de Wales, Charles, mostenitor al tronului, si de sotia acestuia, Camilla.

Intampinat cu salve de tun in prima zi din cele trei ale vizitei in Regatul Unit, Trump are in programul de luni un dejun cu regina, apoi ceaiul cu printul Charles, la resedinta acestuia, Clarence House, iar seara un banchet oficial.

Contre intre Trump si primarul Londrei

Chiar inainte sa ajunga pe taram britanic, Trump a lansat un atac la adresa primarului Londrei, Sadiq Khan, ca raspuns la faptul ca acesta a criticat guvernul britanic pentru decizia de a-l primi intr-o vizita de stat pe presedintele american.

"Sadiq Khan, cel care a facut o treaba foarte slaba ca primar al Londrei, a fost obraznic fata de presedintele Statelor Unite, de departe cel mai important aliat al Regatului Unit", a scris Trump pe Twitter chiar inainte ca Air Force One sa aterizeze pe aeroportul Stansted, in apropiere de Londra.

"Este un ratat desavarsit care ar trebui sa se concentreze pe infractiunile din Londra, nu pe mine", a adaugat Trump.

Khan a raspuns la scurt timp.
"Este vorba despre ceva mult mai serios decat insultele copilaresti care nu sunt demne de presedintele Statelor Unite. Sadiq reprezinta valorile progresiste ale Londrei si ale tarii noastre si a avertizat ca Donald Trump este un exemplu perfect al amenintarii extremei drepte din lume, cea care pune in pericol valori de baza care au definit democratiile noastre liberale de peste 70 de ani", a declarat un purtator de cuvant al primarului Londrei.(Foto:Daily Mail)

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head