t.may ukDe ce au demisionat cei mai importanti ministri pentru Brexit
Demisiile sefului diplomatiei, Boris Johnson, si ministrului pentru Brexit, David Davis, doua nume 'grele' ale guvernului britanic, au rezultat dintr-un 'dezacord' privind modul de a duce la bun sfarsit Brexit-ul, a declarat luni premierul Theresa May, transmite AFP.

'Suntem in dezacord in privinta celui mai bun mod de a ne pune in aplicare angajamentul comun de a onora rezultatul referendumului' din iunie 2016, la care 52% dintre britanici au votat pentru iesirea tarii din Uniunea Europeana, a explicat premierul May, in parlamentul de la Londra.

Ea a dorit totusi sa le 'aduca un omagiu' celor doi ministri demisionari, 'pentru munca lor in cei doi ani' in guvern, Theresa May subliniind mai ales 'pasiunea' lui Boris Johnson pentru promovarea Marii Britanii in lume.

In interventia in parlament, ea a aparat acordul convenit vineri in guvern, care arata vointa mentinerii unei relatii comerciale stranse cu UE dupa iesirea oficiala din blocul comunitar, la 29 martie 2019.

Planul, ce prevede crearea unei zone de liber schimb si un nou model vamal cu Cei 27 pentru mentinerea unor relatii comerciale 'fara frictiuni' cu UE, ofera 'o baza responsabila si credibila' in negocierile cu Bruxellesul, a insistat sefa executivului de la Londra.

Ea a anuntat ca guvernul isi va publica joi documentul de politica privind Brexit-ul.

Potrivit AFP, demisiile lui Boris Johnson si David Davis arunca si mai mult in criza executivul britanic, puternic afectat deja de divergentele din randul majoritatii conservatoare cu privire la viitorul Marii Britanii in afara UE.
Sursa:Agerpres

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head