furtuna londra dailymailO furtuna violenta a perturbat traficul aerian pe aeroportul Stansted
Traficul aerian pe aeroportul Stansted de langa Londra a fost perturbat duminica dimineata dupa ce o furtuna puternica insotita de descarcari electrice a afectat sistemul de alimentare cu carburant, au anuntat autoritatile aeroportuare, potrivit cotidianului The Guardian.

 Potrivit reprezentantilor aeroportului, un fulger a afectat sistemul de alimentare cu carburant, care nu a fost functional pentru o perioada in cursul diminetii de duminica. Sistemul a fost repus in functiune, insa este posibil ca unele zboruri sa inregistreze in continuare intarzieri, sa fie redirectionate sau anulate, au avertizat autoritatile aeroportuare.

Meteorologul Charlie Powell a declarat ca au fost inregistrate "undeva intre 15.000 si 20.000 de fulgere in Marea Britanie in perioada noptii".
Autoritatile britanice au avertizat ca furtunile vor continua sa afecteze zone din Tara Galilor, sudul si centrul Angliei pe parcursul zilei de duminica si pana luni dimineata.
Aproape 1.000 de proprietati din centrul Angliei au ramas fara electricitate din cauza furtunii, descarcarile electrice provocand numeroase pagube.
Sursa:Mediafax, Foto:Daily Mail

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head