amber rudd masuri stopare violentaMasuri fara precedent in UK, dupa ce a explodat rata criminalitatii
Ministerul britanic de Interne a anuntat, duminica, masuri pentru a incerca sa stopeze criminalitatea, in special atacurile cu cutite si acid, pe fondul cresterii numarului de crime in capitala, informeaza France Presse.

 Numarul de omucideri a crescut cu 40% in Londra in ultimii trei ani. Pentru prima data, numarul crimelor comise in capitala l-a depasit cel inregistrat in New York in februarie si martie.

Masurile anuntate duminica de guvernul britanic vizeaza posesia de substante corozive intr-un loc public, care va deveni infractiune penala, vanzarea de acid minorilor, care va fi interzisa, precum si achizitionarea online de cutite, a caror livrare va fi interzisa.

De asemenea, guvernul doreste sa lanseze o consultare publica pentru a creste puterile politiei in ceea ce priveste controlul identitatii, astfel incat politia sa poata descoperi substantele acide aflate fara motiv in posesia indivizilor.

"Nu inteleg de ce un tanar ar trebui sa poarte o substanta corosiva pe strada, asa ca anuntam ca vom lansa o consultare pentru a extinde autoritatea politiei asupra controalelor de identitate pentru a include cautarea de 'acid' '', declara titulara portofoliului de interne, Amber Rudd, intr-un comunicat.

Un proiect de lege, care va fi prezentat in cateva saptamani, intentioneaza sa faca ilegala posesia de arme albe inspirate din filmele de groaza, precum si de loviturile de pumn americane.

Acest proiect de lege face parte dintr-o strategie de combatere a criminalitatii, care va fi prezentata luni de guvern. Cu aceasta ocazie, ministrul de interne va cere grupurilor de pe retelele de socializare sa faca mai mult pentru a lupta impotriva violentei pe platformele lor, inclusiv prin muzica sau inregistrari video.

Opozitia britanica a criticat bilantul guvernului in materie de criminalitate, iar liderul Partidului Laburist a acuzat duminica pe Twitter guvernul ca a scos "21.000 de politisti de pe strazi".
Sursa:Agerpres

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head