brexit or no brexitParlamentul britanic va avea un vot relevant in privinta acordului pentru Brexit
Guvernul britanic a indicat foarte clar ca va oferi parlamentului un vot relevant in privinta acordului final pentru Brexit pe care il negociaza cu Bruxellesul, a declarat luni purtatorul de cuvant al premierului Theresa May, transmite Reuters.

 'Pozitia guvernului britanic in aceasta privinta este foarte clara, si anume ca va exista un vot relevant asupra acordului de Brexit, prin care parlamentul poate alege fie sa accepte acordul, fie sa iesim fara un acord, dar vom iesi din Uniunea Europeana la 29 martie 2019', a subliniat purtatorul de cuvant.

Declaratia sa survine dupa ce Partidul Laburist, de opozitie, a cerut ca parlamentului sa i se puna la dispozitie o gama mai larga de optiuni in afara de acceptarea acordului de Brexit sau parasirea UE fara un acord.

Opozitia laburista si-a anuntat luni intentia de a depune un proiect de lege vizand sa impiedice Marea Britanie sa paraseasca Uniunea Europeana fara un acord.

Laburistii cer ca acordul final al Brexit-ului sa fie renegociat de Londra cu Bruxellesul, in cazul in care parlamentul britanic ar refuza un prim acord intre UE si Marea Britanie.
Sursa:Agerpres

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head