iarna uk dailymail"Bestia din Est" aduce zapada, ger si trafic ingreunat in Marea Britanie
Fenomenul hibernal asa-numit "Bestia din Est" a lovit Marea Britanie luni dimineata, aducand ninsori, drumuri blocate si probleme de trafic, relateaza Press Association si presa din UK.

 In unele parti ale Marii Britanii frigul va fi resimtit mai puternic decat in Cercul Arctic, in conditiile in care temperaturile foarte scazute vor continua in urmatoarele zile, noteaza agentia britanica de stiri. Biroul meteorologic a emis avertizari de ninsori pentru nord-estul, centrul si sud-estul Londrei marti si estul Scotiei miercuri. Acesta a avertizat ca unele comunitati rurale ar putea fi izolate, cu pene de curent si probleme de semnal pentru telefonia mobila.

Medicii au avertizat ca sistemul de sanatate publica (NHS) ar putea avea de furca in a face fata unei presiuni suplimentare provocate de vreme. Oamenii sunt indemnati sa verifice daca vecinii vulnerabili sau batranii nu se confrunta cu probleme de sanatate in perioada de frig accentuat. In acelasi timp, autoritatile fac apel la oameni sa anunte consiliul local daca vad persoane fara locuinta care dorm afara.

Serviciile feroviare ar urma sa fie anulate sau intarziate pe masura ce zapada se va depune. Pana la mijlocul saptamanii, in cea mai mare parte a Marii Britanii s-ar putea produce intarzieri in transportul rutier, feroviar si aerian.

Transport for London (TfL) a avertizat pasagerii sa verifice inainte de a efectua calatorii, intrucat sunt posibile probleme si la metrou si in transportul de suprafata din cauza prognozei de temperaturi scazute. La randul sau, operatorul feroviar C2C a avertizat ca ar putea fi anulate sau intarziate cursele de dupa ora 21.00.

Vremea rece accentuata de vant, care ar putea fi resimtita in unele regiuni din Marea Britanie ca o temperatura de -15 grade Celsius, rivalizeaza cu prognozele pentru zone din nordul Norvegiei si Islanda.

Met Office a mai anuntat ca un strat de peste 20 cm de zapada s-ar putea acumula pana miercuri in unele zone din Anglia, Scotia si Irlanda de Nord.
Sursa:Agerpres, Foto:Daily Mail

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head